BÜYÜKŞEHİR'DEN YIKIMA DEVAM

BÜYÜKŞEHİR'DEN YIKIMA DEVAM
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, belediye olarak kaçak yapılaşmanın her zaman karşısında durduklarını belirtti.

Kaçak yapıların tespitlerinin yapıldıktan sonra er ya da geç yıkılacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, mahkeme tarafından alınan yürütmeyi durdurma kararlarının yıkıma engel olmadığını, bu kararların sadece bilgi ve belgelerin toplanması için alındığını belirterek, “Başta bina çatılarına olmak üzere inşaat ruhsat ve eklerine aykırı yapılan ilavelerin kaldırılması ile ilgili süreç başlatılmıştır. Ancak önemli olan tespit anında inşaatın durdurulması ya da hiç yapılmamasıdır. Buna rağmen tespitten sonra da birçok vatandaşımız tarafından inşaatlar sürdürülmektedir. Tamamlandığında nasıl olsa artık yıkılmaz, yıkılamaz düşüncesi ağırlıklı olarak yer almaktadır. Mahkemelerin bilgi ve belge toplanması için, yıkım işlemlerinde yürütmeyi durdurma kararları alması geçici olmasına rağmen inşaatlar tamamlanmaktadır. Bu durumda her halukarda yıkım gerçekleşeceğinden milli servet yok olmaktadır“ açıklamalarında bulundu.

Bilindiği üzere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bozulan kent estetiğinin tekrar düzeltilmesi ve yeni yapılacak yapıların estetiğe uygun şekilde tasarlanması konusunda büyük çaba harcıyor. Geçtiğimiz aylarda Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de kaçak yapıların tespiti ve yıkımı ile ilgili karar görüşülmüş ve kabul edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.