Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

BÜYÜKŞEHİR VE DEMİR BAŞKAN NELER YAPIYOR?

Yerel seçimlerde ilk yılı doldurduk. 
Seçim döneminde Başkan Demir yatırım bütçesini açıkladı ve projelerini anlattı.Şimdi bir yıllık sürece baktığımızda Başkan Demir verdiği sözleri tuttuğu gibi hedeflerinin üstüne çıktığını görüyoruz.Tabi bunları görmek için yapılanlara bakmak lazım, ya da neler yapıldığını sormak lazım, bakmadan sormadan küçük hesaplar yapmamak lazım, çünkü, bu şehir hepimizin, yapılanlara destek olmak lazım, eksikleri var ise yapıcı ve katkı sağlayıcı eleştiriler yapmak lazım, ancak bu şekilde iyi bir şehir de yaşayabiliriz. Karalamak, yapılanları görmezden gelmek, kişisel menfaatlere dayalı davranmak bu şehir e ve yaşayanlarına yapılan en büyük hatadır.Bir şehir ne kadar güçlü olursa, o kadar çok hizmet alır, o kadar da kaliteli yaşanabilir bir şehir olur.Başkan Demir seçim döneminde hep yapıcı oldu, bütün karalama ve eleştiri odaklarına karşı dik durdu, sadece yapacağı hizmetleri bu şehir in 17 ilçesine ve köylerine ulaşabildiği kadar anlatmaya çalıştı. Diğer taraftan onu başka biri gibi göstermeye çalışanlarla  tek başına mücadele etti. Mazbatayı alıp hak ettiği makama geldiğinde o kendini bilmezler, herkes den önce orada yerini aldı. Utanmadan orada şirin gözükmeye çalışırken, hareketlerindeki ve gözlerindeki samimiyetsizlik bedenlerinden akıyordu. Fazla kalamadan bulundukları yeri terk etmek zorunda kaldılar, şimdi yine fırsat buldukça bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Ama boş yere uğraşıyorlar. 

Şimdi gelelim asıl konumuza; 
Başkan DEMİR göreve başladığı günden itibaren Samsun Büyükşehir Belediyesi nin 15-20 yıldır bekleyen problemlerini kesin ve kalıcı çözüme kavuşturmayı hedeflemişti. Şimdi görüyoruz ki bu hedefinde kesin çözümlerle kalıcı hale getiriyor. 
Seçim öncesi açıkladığı 5 milyarlık yatırım planlaması, 6.5 milyarı geçti.
Bilgi teknolojilerini en az kullanıldığı bir belediyenin ilk hedefi sahip olduğu sınırlar içerindeki bütün verileri en iyi şekilde kayıt altına alarak, bir sistem üzerinden kullanmak olduğunun farkında olan Başkan DEMİR, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı döneminde bakanlığına bağlı TAPU hizmetlerinde devrim yaptığı TAKBİS tecrübesi ile bu konuyu ilk hedefi olarak belirlemişti. 
Bunun için göreve geldiği günden itibaren titizlikle belediyenin bilgi işlem üzerine çalışmalarını sürdürürken bizzat diğer işleri takip ettiği gibi bilgi işlem çalışmalarını da an ve an takip ediyor. Bu çalışma ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin Elektronik Yönetim Sistemi çok yakında hizmete girecek, Saski, Samulaş ve Belediye nin bütün bilgi akışı bu sistem üzerinden takip edilecek.
Çözüm Merkezi yazılımı tamamlandı ve hizmete girmeyi bekliyor. 

Ayrıca bu yıl içinde;
Minibüs Terminali projesi bitiyor.
Saathane Meydanı projesine başlanıyor.
Subaşı Cami projesi başlıyor.
Anakent İş Merkezi dönüşümü başlayacak.
17 ilçe de kavşak ve yol çalışmaları hızla devam ediyor.
Geçen sene 500 km yol yapıldı, bu sene 1.100 km yol yapımına başlandı.
17 ilçede 300 ün üzerinde makine ile ekipler aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.
Başkan Demir ikili ilişkileri ile bir çok bakanlıktan aldığı destekle belediyenin kasasına dokunmadan 2.5 milyar bulduğu kaynakla bu yılki planlamadaki yatırımlar ihale ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum un verdiği destek ile Toybelen Sanayi Bölgesinde 1.500 işyeri 1 milyarlık proje olarak devreye giriyor.
Kıranköy ve Yeni Mahalle projeleri ihaleye çıkıyor.
İller Bankası nda Belediyenin yatırımları için ayrıca 1.5 milyar finans sağlandı.
Bütün bu yatırımlar Samsun Büyükşehir Belediyesi kasasından çıkmadan Samsun a gelen yatırımlar olacak. 
Demir Başkan Sayın Cumhurbaşkanı nın 5 büyükşehir belediyesine aday gösterilmiş eski çalışma arkadaşlarında biri olarak seçilmiş belediye başkanlığı görevini yürütüyor. Bunun imkanlarını en iyi şekilde Samsun a kazandırıyor. Özellikle finans konusunda Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ın Samsun a verdiği destek Demir Başkan ın bu yatırımların hayata geçmesini sağlıyor.
Şimdi bir düşünmek gerek, Mustafa Demir bu şehirin belediye başkanı seçildi. Yaptıklarını görmezden gelerek bu yapılanları inkar ederek küçük hesaplar peşinden koşmak kime ne fayda sağlıyor. Siyaset yapmak milli hizmet vasıtasıdır. Kişisel ikbal aracı değildir. 
Mustafa Demir siyasetini milli hizmet vasıtası olarak yaptığı için partisini kurucu il başkanı oldu, 3 dönem milletvekilliği yaptı, en kritik dönemlerde en kritik komisyon başkanlıklarında bulundu, bir ülke için en önemli bakanlıklardan birinde bakanlık görevinde bulundu. Şimdi de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını sürdürüyor.Mustafa Demir bilerek bir kuruşun vebaline girmez, Bulunduğu makamların 1 kuruş hesabını yapar, milletin parasını ve hakkını kimseye yedirmez, sevenini de iyi bilir, sevmeyenini iyi bilir, kime ne görev verdi ise asla ödün vermez, işini yapana sahip çıkar, verdiği görevi başka amaçla kullanmaya çalışanın gözünün yaşına bakmaz. Ekibini kendi gibi çalışan kişilerden seçer, göreve geldiği günden itibaren 1 gün tatil yapmamıştır, yasaklı günlerde dahi mesai yapmaktadır, Gündüz mesai sonrası gece sosyal ağ üzerinden kendine ulaşanlara tek tek cevap verir, arayanı arar, eleştireni dinler. Kısacası Mustafa Demir bir gün olsun teslim aldığı belediye den dert yanmadığı gibi, sorunları nasıl çözerim, kalıcı çözümlere nasıl ulaşırım, yatırım kaynakları nasıl bulurum, Samsun u hak ettiği noktaya nasıl getiririm derdinde oldu.Bir gün gelecek bu şehir de yapılanlardan sonra bu Mustafa DEMİR ne başkanmış denilecek, ama önemli olan onun bugün görülmesi ve bugün destek olunmasıdır. Ayrıca Mustafa Demir tanıyabileceğiniz en eleştiriye ve en konuşmaya açık biridir. Gerek makamı gerekse telefonu herkese açıktır. Olmadı karşısına çıkmaya cesaretiniz yoksa sosyal ağlar üzerinden ulaşın, o size kesinlikle döner.Bu kadar açık ve net birine karşı yapılmaya çalışan her türlü oyun, tezgah ve yıpratma bugüne kadar nasıl tutmadı ise bundan sonrada tutmaz. Şunu da unutmamak gerekli Demir Başkan bu şehire hizmet etmiş bütün başkanların yaptıklarını ve emeklerini gören ve minnet duyan bir başkan, eksikleri ve bilinmeden yapılan yanlışlıkları düzelten bir başkan, gelecekte yaptığı hizmetlerle ve sağladığı yatırım imkanları ile bu şehirin tarihinde yer alacak bir başkan.Bunlardan dolayı eleştiride de katkıda da onunla paylaşarak bu şehire verdiği hizmetlere katkı sağlamalı ve şehirin güçlenmesine destek olunmalıdır. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR