Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

BÜYÜKŞEHİR VE ARKADAN KONUŞANLAR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olduktan sonra 4 yıl kamu hizmetinde bulunup, meslek hayatına  mimarlık ve yapı müteahhitliği ile devam etmiş bir kişidir.

Atakum Belediye Meclis Üyeliği yapmış, AK Parti kurucu il başkanlığı ile siyasi hayatında, birçok başarı ve önemli görevlerle bugüne kadar gelmiştir. 22. - 23. Dönemlerinde Samsun Milletvekili seçilerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak görev yapmış. Aynı zamanda 60. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini üstlenmiştir. 

Ülkemizde kaç  büyükşehirde bu kadar donanımlı seçilmiş bir belediye başkanı vardır? 

Tüm ihanetlere karalamalara ve etik olmayan hareketlere rağmen, seçim süresi boyunca, cumhur ittifakının ve şehrin birliğini, beraberliğini, toplumun güven duygusunu zedelememek adına tüm olgunluğu ile seçim çalışmaları yanında seçim krizini de yönetmiştir.

Bu zor seçim sürecinin sonunda cumhur ittifakı adayı olarak seçimi kazanarak göreve başlamıştır. Göreve geldiği belediyenin fazla kadrosu, zarar eden işletmeleri, yanlış yatırım ve borçlanmaları hakkında tek bir cümle kurmamıştır. Aldığı devlet terbiyesi ve tecrübeleri ile ehliyet sahibi çalışma ekibini kurarak, şehrimize doğru hizmette bulunmak için kolları sıvamıştır. Bu süreç içinde, birlikte olduğu ekip insanı Fatih Karaçor’u belediyenin en hassas birimlerinden, belediye işletmelerini ve personelini çalıştıran şirketin başına getirmiştir. Şüphe yoktur ki, Fatih Karaçor bu göreve eğitimi ve bilgisi açısından en yetkin kişi olmanın yanında devlet terbiyesi ve güvenilirliği için seçilmiştir. Aynı zamanda, eşi Melike Aktel Karaçor basın sektöründe birçok görevde bulunmuş olup, bu camiada bilinen bir isimdir. Kamu tecrübesi ve temsil kabiliyeti yüksek bir kişidir.

 

İşin ironik tarafı ise, şehir dışarıdan bürokrat getirildi diye ulusal medya ya kadar servis edenler, şehrin tozunu toprağını yutmuş bu isimler göreve geldi diye de aynı tavrı gösterip ulusal medyaya servis etmişlerdir!!

Demir başkan da bundan önceki başkanlar gibi kendi çalışma ekibini kendi oluşturmuştur. Bu en doğal hakkıdır. Çünkü belediyenin başkanı olarak yapılan hizmetlerin hesabını verecek kişidir. Bu nedenle hizmeti kimin yaptığının bir önemi yoktur. Yapılan hizmetin önemi vardır. 

Kişisel beklentilerine cevap bulamayıp ulusal medyaya kadar servis yapan bu kişilerin hangisi bir belediye başkanının kiminle, nerede, nasıl, ne şekilde iş yapmasını daha iyi bilebilir?

Hangi devlet, hangi siyasi, hangi bürokrasi, hangi idareci bilgisi ve tecrübesi ile eleştirip konuşup yazıp çizmelerini anlamak mümkün değildir. 

Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne göreve getirilen bütün bürokratlar görev alanında uzman ve tecrübe sahibi sayılı kişiler oldukları bugüne kadar yaptıkları görevlerinden bellidir. Bırakıp geldikleri makamları, oturdukları makamlarından da aşağı değildir. 

Kaldı ki herkes gibi insan evladı olan bu kişilerin de aileleri, arkadaşları yani sosyal çevreleri vardır. Bırakıp gelmişler şehrimize hizmet edecekler. Onlar üzerinden siyaset yapanlar, onlar üzerinden beklentilerine cevap bulamadıkları için belediye başkanını karalayanların yaptıkları şehre ve şehre hizmet edenlere zarar vermektir. Ama amaçlarına ulaşma şansları yoktur. Ne yaparlarsa yapsınlar havanda su dövmenin ötesine geçemezler. Bu arkadan konuşan insanlar hayatları boyunca hep arkada kalmışlardır. Çünkü arkadan konuşanların önünde her zaman hizmet edenler vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR