BÜYÜKŞEHİR OTOPARKI'NDA GÜVENLİK ZAAFİYETİ

BÜYÜKŞEHİR OTOPARKI'NDA GÜVENLİK ZAAFİYETİ
Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Büyühşehir Belediyesi otoparkındaki güvenlik zaafiyeti dikkat çekiyor.

Samsun'un en önemli sorunlarının başında park yerleri geliyor. Yol kenarlarında davası kaybedilmesine rağmen parkmetreler yer alıyor. Bu parkmetlerde sürücüler ve görevliler arasından gergin anlar yaşanıyor. Öte yandan Samsun'da otopark sorunu ise her geçen gün artıyor. Türkiye'nin birçok şehrinde bu otopark sorunu yaşanıyor. Park girişlerine konulan uyarı levhaları karışıklığa da yol açıyor. Oluşan bu karışıklık trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Bu sorun ile karşı karşıya gelen vatandaşlar ise görevlileri arıyor.


TRAFİĞİ FELÇ EDİYOR
Otopark problemi trafiği felç etmekle kalmayıp, büyük bir güvenlik zaafiyetini de beraberinde getirmektedir. Cumhuriyet Meydanı'nda Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan otopark, bu sorunların temsilcisi olarak göze batıyor. Kapalı otoparklara LPG araçların girmesi ise yasak olarak biliniyor. Cumhuriyet Meydanı'nın altı otopark ve üstünde vatandaş gerek işine, gerekse evine gidiyor. Birçok kişinin yol güzergahı ve istirahat yeri olan Cumhuriyet Meydan'ında ki otoparkın LPG'li araçlar için gerekli denetmeye tutulmaması, vatandaşı tehlikeye atıyor. LPG'li araçların patlama riski oldukça fazla olmasından dolayı, kanun kapalı otoparklar için bunu yasaklamış durumda. 

BİRÇOK ŞEHİRDE OTOPARKLAR DİDİK DİDİK ARANIYOR 
Son günlerde ülkemizde yaşanan  bombalı saldırılarda, arabaların yetkililerden saklandığı yerin, otoparklar olduğu biliniyor. Türkiye'de yaşanan bombalı saldırılara karşı büyükşehirlerin birçoğunda otoparklardaki güvenlik önlemleri üst düzeyde tutuluyor. Samsun'un en işlek yerinde olan Büyükşehir Belediyesi otoparkı güvenlik olarak da sınıfta kaldı.


İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA MI?
Herkesin gözü önünde bulunan bu otoparka gerekli güvenlik önlemleri iş işten geçtikten sonra mı alınacak? 
 Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.