BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE TASARRUF KONUŞULDU

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE TASARRUF KONUŞULDU
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Belediye Meclisi Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleşti. 27 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

96.663.000 LİRA BORÇ VAR 
SAMULAŞ’ın borçlarını ve zararını açıklayan Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, "Toplamda 96 milyon 663 bin lira borcumuz var. Türkiye’nin her yerinde ulaşımla ilgili zararlar mevcut olduğunu öncelikle söylemek isterim. Her ay yaklaşık dört buçuk milyon liralık ciro yapıyoruz. 6-7 milyon lira arasında da giderimiz mevcut. Bizim 2016’ya kadar bir zararımız yok fakat sonrasında tramvay ve otobüs alımlarından dolayı bir takım zararlar olmuştur. Son 3 yıl içinde 40 milyon liraya yakın bir zararı mevcut” dedi.

meclis-buyuksehir-2.jpg

İHALELER İPTAL EDİLDİ

Samsun’da ulaşıma zam konusunun gündemde olmadığını belirten Tamgacı, “Tasarruf amacıyla herhangi bir araç alımı olmayacak. İhalesi vardı fakat bu ihaleleri iptal ettik. Türkiye’nin ve Samsun’un ekonomik durumunu biliyorsunuz. Mevcut durumda bu işi yapabileceğimizi düşündüğümüz için kısa vadede araç ve eleman almayacağız. Üniversite hattının başlamasıyla birlikte vatandaşların duraklarda bekleme konusunda herhangi bir uzama olmayacak. Kış döneminde, okullar açıldığında ise bekleme süresinin 6 dakika olacak şekilde planladık. Vatandaşlar 6 dakikadan fazla beklemeyecek” diye konuştu. 

meclis-buyuksehir-3.jpg

BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ SASKİ
Genel Müdürü Yardımcısı Muhlis Yeşilyurt ise, “Vezirköprü Biyolojik Arıtma Tesisi ile ilgili 1 milyon 182 bin 432 liralık kredi talebimiz var. 2017 yılında ihalesini yaptığımız ve yapımına başladığımınız arıtma tesisinde çeşitli tadilatlar ve değişiklikler yapılmıştır. Eski proje olduğu için güncel şartlara uygun olarak yeniledik. Kredi talebimizin onaylanmasıyla birlikte eylül ayında tesisimizi faaliyete geçireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.