BÜYÜKŞEHİR BİZİM İÇİN!

BÜYÜKŞEHİR BİZİM İÇİN!
Mert ırmağına dökülen lağım sularının Mert Plajı'ndaki deniz suyunu kirletmesi akıllara durgunluk verdi

BİR ÇEVRE FELAKETİ
Mert Irmağı'na borudan dökülen lağım suları etrafa saçılan koku ve oluşturduğu hastalık tehlikesiyle, Mert Plajı'na konan       "Büyükşehir sizin için, iyi günlerde kullanalım" mottosu "Büyükşehir cidden bizim için. Atıklarımızı bile bizimle buluşturuyor" şeklinde yorumlara sebep oldu. Şehrin hemen her yerinde gözlere sokulan bu sözün gereğinin yapılmaması, hatta tam tersi hareket edilmesi de kamuoyunca etik bulunmadı.

OLDUĞU GİBİ HALK PLAJINA...
Haftanın her günü muhtelif aralıklarla artak şekilde Mert Irmağı'na bırakılan lağım suları, hemen yanıbaşına kurulmuş halk plajı olan Mert Plajı sahiline karışarak, deniz kirliliği oluşturmakta. Ekolojik açıdan büyük bir tehlike arz eden durum, halk sağlığını da hiçe saymak olarak değerlendirildi. 

17012576_10207872685047069_698653686_n.png17016439_10207872682527006_1157311325_o.jpgmert.jpg

ELİMİZDEKİ NİMETİ KÜLFETE ÇEVİRİYORUZ
Vatandaşlar, özellikle Eskişehir Porsuk Çayı'nı örnek göstererek, "Adamlar avuç kadar su olan Porsuk Çayı'ndan gelir elde eden şeyler yapmışlar. Bizim elimizde olan bu ırmaksa, şehrin pisliğini taşıyıp akamaz hale getirilmiş" dediler. Mert Plajı deniz şeridinin lağım sularının işgaline uğramasını ise akıllara durgunluk veren bir umursamazlık olarak yorumladılar. 

OLAN CENNETİ BOZMAYALIM
Özellikle Kuş Cenneti gibi getirisi olmayan, çevreyi de beton yollarla bozan çalışmaları da hatırlatan vatandaşlar, "Sahte cennetler kurmaya çalışılacağına, cennet gibi bölgelerimizi işte Mert Irmağı çevresini değerlendirilelim. Herhalde üzerinde "Balık tutulmaz" yasağı olan tek ırmak Samsun'da" diyerek olaya farklı bir yaklaşımda bulundular. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum