Büyükşehir Belediyesi’nden; ÇİFTE STANDART

Büyükşehir Belediyesi’nden; ÇİFTE STANDART
Karayollarındaki direklere resim, tabela, v.s. asmak yasak olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ana arterlerde bulunan refüjlere kuş resimleri asması kamuoyu tarafından çifte standart olarak nitelendirildi.

  Herkese yasak olan bu resimleri asmak acaba Büyükşehir Belediyesi’ne yasak değil mi sorusunu akıllara getirmekte.

  KARAYOLLARI DA ŞİKAYETÇİ

    Büyükşehir Belediyesi’nin Ana arterlerdeki refüjlerin elektrik direklerine ve diğer direklere koyduğu kuş resimlerinin yasalara aykırı olduğu açıkça ortada olması nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazdığı ve tabelaların trafik güvenliği açısından zararlı olduğu, bu nedenle Kuş resimlerinin kaldırılması gerektiğini bildirmiş olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin cevap vermediği de gelen bilgiler arasında.

 

                               YEDAŞ BU DURUMA NE DİYOR?

     Büyükşehir Belediyesi’nin ana arterlerde bulunan refüjlerdeki elektrik direklerine Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan kuşlarla ilgili  YEDAŞ’dan izin almadığı, bu konuda  geçmiş yıllarda YEDAŞ yöneticileri ile Büyükşehir Belediye Başkanı’nın zaman zaman sorunlar yaşadıkları da bilinmekte. Elektrik direklerinin YEDAŞ’ın mülkü olduğu göz önüme alındığında Büyükşehir Belediyesi’nin bu direklere kanunsuz olarak kuş tabelaları koyduğu ortaya çıkmaktadır.

 

                                      RESİMLERLE Mİ AVUTUYORLAR?

 

      Kuş Cenneti’ne Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu beton yollar nedeniyle kuşların bölgeyi terk edecekleri, bu nedenle de Büyükşehir Belediyesi’nin kuşların resimlerini yollara koymak suretiyle insanları bu resimlerle avutmaya çalıştığı da iddialar arasında. Kuş Cenneti’ndeki doğal yapıyı bozmayıp, kuşları koruması gerekirken betonlaşmaya gittiği ve önümüzdeki zamanlarda Kuş Cenneti’ne gidecek olan araçların çıkaracağı egzost gazı ve gürültüleri nedeniyle bölgedeki kuşların Kuş Cenneti’ni terk edecekleri iddia edildi. Ahmet Ufuk ERKAN

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum