BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE SON GELİŞMELER

 Uzun zamandır  Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yazı yazmamıştım, nedenine gelince öncelikli olarak seçtiğimiz konuların sıralamasında Büyükşehir Belediyesine sıra gelmediğinden  bir müddet ara vermek zorunda kalmıştık. Ancak  son günlerde yaşanan bazı olayları sizinle paylaşmam gerektiğinden bugünkü yazımı  Büyükşehir Belediyesine ayırdım.
Büyükşehir Belediye yasası  çıkması ile birlikte herkesin aklı  Büyükşehir Belediye Başkanlığı  makamında, mevcut vekillerin nerede ise tamamına yakını  şimdiden paçaları sıvamış yollara düşmüşler, kimisi  imaj değiştirmiş, kimisi bir ilçe başkanını yanına alarak, köy, kasaba demeden dolaşıyor, kimisi  kahveleri mekan tutmuş, kimisi ise şimdiden ekip hazırlamış çalışmalara başlamış. Sizin anlayacağınız Büyükşehir  Belediye Başkanlığı için herkes hummalı bir biçimde çalışmaları başlatmış durumda. Yeni Büyükşehir yasası  ile Büyükşehir Belediyesi'ne verilen yetkilere  bakıldığında  heveslenen arkadaşlara  kızmamak gerekir. Ancak yaklaşık on yıldan fazla bir süredir  parlamentoda görev yapan Milletvekilleri  bu güne kadar bu şehir  için ne yaptıklarına bakıp ondan sonra bu işe heveslenmelerini tavsiye ediyorum.
 Mahalli seçimlere  14 ay gibi bir süre kalmış olmasına rağmen şimdiden aday olduklarını açıklayanlar, açıklamayıp ihsas edenler, etrafa bu izlenimi verenler, hatta Vezir Hazretlerinin bugünden aday adaylığını ilan etmesi bir hayli düşündürücü bir durum. Vezir  Hazretleri neden bu kadar erken adaylığını açıkladı derseniz, bu seçimin diğerlerinden çok zor bir seçim olduğunu kendisi çok iyi bildiğinden şimdiden yola çıkıp altyapı yapmaya çalışıyor. Hatta işi o kadar sıkı tutuyor ki birim amirlerini toplayıp bu işin önemini anlatıyor ve işi sıkı tutmalarını tembihliyor. Peki Vezir Hazretlerinin aday olma ihtimali ne kadar derseniz bu konuda yapacağım yoruma hissiyatım karışabilir ancak şu kadarını  söylemeliyim ki  geçtiğimiz seçimde  Başbakanın en son açıkladığı aday Vezir Hazretleri idi, Milletvekilleri  Başbakanın önüne ciddi bir isim getiremedikleri  veya getirmek istemedikleri için Vezir hazretlerinin önü açıldı. Milletvekilleri ta o günden bu seçimin yatırımını yaptılar ancak ne kadar başarılı olacaklarını önümüzdeki süreç gösterecek.
 Vezir Hazretleri adaylığını ilan ederken Başbakanın onayını eklemeyi de ihmal etmemiş, çok iyi biliyor ki Başbakan'ın onayı olmadan aday olma  şansı yok, Başbakanın  aday tespitinde hissi davranmayacağı  kanaatindeyim, anket yapmadan karar vermez, anketten mevcut vekillerin çıkma şansları  yok, onlar da bunun farkında olduklarından sürekli halkın içerisine girmeye çalışıyorlar.
 Kanaatimce Vezir Hazretlerinin bu dönem son dönemi, Ak Parti Genel Merkezinden ve Başbakana  yakın çevrelerden aldığım izlenim bu yönde. Vezir Hazretleri bunun farkında ancak bazı manevralar yaparak yeniden aday olmak için yeni stratejiler  belirlemiş. Örneğin daha önce gözünün yaşına bakmadığı  Samgaz ve Cengiz grup ile ilgili son icraatı çok enteresan. Nedir icraatı derseniz fen İşleri Daire Başkanı Samgaz'ın bozduğu asfaltların resmini çekip, birmilyon elli bin lira ceza kesmiş ve ardından izne ayrılmış. Samgaz yetkilileri olayı Cengiz grubuna bildirmesi  üzerine patronlar Vezir Hazretlerini aramışlar, Vezir Hazretleri kayıkçıbaşı ve Bay Sercioya talimat verip cezayı ellibin liraya indirmelerini istemiş.
Eskiden Vezir Hazretleri böyle bir uygulama  yapmazdı, Fen İşleri daire Başkanı da bu durumun devam ettiğini düşünüp cezayı yazmış ancak yazdığı cezanın normal bir ceza olmadığı kanaatindeyim, zira o kadar yüksek meblağlı bir cezayı kesme nedeni  daha önce aldığı talimatların devamı niteliğinde olduğu kanaatindeyim ancak Vezir Hazretleri her zaman yaptığı gibi ihtiyacı olduğunda insanlara yanaşma politikasını bir kez daha devreye koyup  Başbakanın hemşerisi olan Cengiz grubun patronlarının Başbakan nezdindeki  ağırlıklarını bildiği için cezanın kaldırılması talimatını vermiş.
 İzinden dönüp cezayı kaldırma talimatı verdikleri  Fen işleri Daire Başkanı çocuğunun düğünü olduğunu gerekçe  gösterip izinden dönmemiş, izni bitip döndüğünde ise Kayıkçıbaşı ve Sercio  birlikte kendisini odalarına çağırıp cezayı kaldırmasını söylemişler ama Fen işleri daire başkanı her ne hikmetse bu işe yanaşmamış. Aralarında ciddi bir tartışma yaşandıktan sonra Fen işleri daire Başkanı Samgaz'ın  açtığı asfaltların resimlerini onlara bırakıp, odasını toplayarak ben ayrılıyorum restini çekip gitmiş. Aynı zamanda  Kayıkçıbaşının kardeşi  Mobil santralın müdürü olduğunu da hatırlatmakta yarar var. Fen işleri daire başkanı restini çekip gittikten sonra bir daha daireye gelmemiş. Bunun üzerine bizzat Vezir Hazretleri arayıp daireye gitmesini istemiş ancak henüz gitmediğini öğrenmiş bulunmaktayım. Bakalım önümüzdeki süreçte neler olur, bekleyip göreceğiz. Ancak şu kadarını söyleyebilirim  siyaset beklenenden daha erken ve daha hareketli olacağı kesin. Büyükşehir yasası çıktı diye  nasıl olsa köyler de oy kullanacak Ak parti için seçim işi kolay düşüncesinde olanlar yanıldıklarını gördüklerinde iş işten geçmiş olacak.

 Önümüzdeki  süreç çok hareketli geçeceği için bize de çok iş düşecek. Sözlerime  son verirken birkaç gün şehir dışında olacağımdan  yazı yazamayabilirim. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR