BÜYÜK TARİHİ RANT NASIL OLDU?

BÜYÜK TARİHİ RANT NASIL OLDU?
Geçtiğimiz günler içerisinde Samsun Kale Mahallesi Bulvar AVM civarında satışı gerçekleştirilen ...

Tarihi bir binanın el değiştirmesi ile birlikte, binayı alan kişinin Samsun Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan aldığı raporla binanın değeri 2 buçuk katına çıkarak büyük rant elde edildi.

TARİHİ BİNANIN FİYATI UÇTU!
Tarihi binayı satanların başaramadığını, binayı satın alanlar çok kısa bir süre içerisinde Samsun Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan gerekli izinleri alarak başardı ve binanın değeri 3 ay içerisinde 2,5 kat artarak, yüzlerce kişinin bir ömür boyu elde edemeyeceği büyük bir rant olayı Samsun'da gerçekleşmiş oldu.

NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Binanın tarihi bir bina olduğu kadar elde edilen Rantın da tarihi bir rant olarak kayıtlara geçeceği bu büyük rant acaba nasıl gerçekleşti? Kimler aracı oldu? Kimler akıl verdi?
Olayın önünde ve arkasında kimler vardı? Satan kişinin yapamadığını, alan kişi nasıl oldu da bir çırpıda hallediverdi? Satan kişi kandırıldı mı?

KİMLERİN PAYI VAR?
Büyük rant olayı ile ilgili yaptığımız yayınlar Samsun kamuoyunda büyük ses getirmesine rağmen bu büyük rant olayının gerçekleşmesinde bilerek veya bilmeyerek payı olan kurum ve kuruluşlardan herhangi bir açıklama gelmediğinden bize ulaşan belgeleri birer birer kamuoyunun bilgisine sunmaya devam ediyoruz.

OLAY NASIL BAŞLADI?
Satıcı tarafından 11.000.000 TL'ye satılan ve alan kişinin uhdesine geçtikten sonra 3 ay içerisinde 2,5 kat değer artışına uğrayan tarihi binanın nasıl ve ne şekilde el değiştirdiği, olayın nerede ve nasıl başladığı Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulun'da binayı satın alan kişinin en yakınının olup olmadığı yakında gazeteniz DENGE'de. Haber Merkezi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.