Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

BÜYÜK ŞEHRİN GERİ SAYIMI

Bu bir resimli roman değil! Samsun Büyük Şehir Belediyesinin ÖVÜNDÜĞÜ çalışmalarını gösteren MİLYARLARCA TL.ye mal olmuş işlerin görüntüleri. 

aaa-001.jpg

Bu kitapçıkları YUNANİSTAN veya Güney Kıbrıs RUM hükümeti basmadı. SAMSUN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ YAPTIRDI ve TANITIM KİTAPÇIKLARI ve BROSÜRLERİNİ’ de bastırdı. 

bbbb.jpg

“HISTORY REVEALED ANCIENT SAMSUN  (AMİSOS ) başlıklı. Text; Prof.Dr. Sümer Atasoy ‘ün hazırladığı büroşurün  3. Sayfasında (Antik Anadolu ve Yunanistan köşe yazısı ile verilen ANADOLUYU YUNANİSTAN ‘ ile birlikte gösterildiği, Karadeniz’in PONTOS EXİNOS  diye isimlendirildiği harita ile  Yunanlılara eşleştirilen Türk şehirlerinin Rumca isimleri, söze gerek bırakmıyor. BİZE,  SİZ KİMDEN YANASINIZ SORUSUNU SORMA MECBURİYETİNİ DOĞURUYOR.

cccc.jpg
 
1979 Yılından bir gazete kupürü, Samsun’da “TÜRKİYE’NİN YÜZÖLÇÜMÜ 400 BİN METREKARE ARTIYOR” başlığıyla verilen haberde,  Kemal Vehbi Gül’ün Türkiye’ye kazandırdığı 400 bin metrekare dolgu sahasından söz edilirken. Bu günkü Sayın YUSUF ZİYA YILMAZ’IN dolgu sahası kıyısında oluşturduğu 20 asır Tümülüsleri ile, Yanı başında diktirdiği,  devasa AMASON kadın heykeli, Aslan heykelleri, Amazon köyü ve köylü amazon kadınlarının heykelleri, Adası, kanalı ile, Antik bir dünya meydana getirirken hangi alemde yaşadığı sorusunu akla getiriyor. 

nnnnn.jpg

Bu günkü vekil koltuğunda daha neler peydahlayabileceği merak ediliyor.   Midye Kabuğu biçimindeki FEVZİ’NİN yerinin, Bir tarafındaki Yat limanı ve LİONS LARIN GÜÇÜNÜ GÖSTEREN konumu ile oluşturulan görüntülerin  millilikten uzak bir hayalin görüntüsünü veriyor.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR