Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

Büyük şehir bile değiliz

Ligin geçen üç hafta sürecine,hatta lig başlamadan önce yaptığımız hazırlık maçlarında, hocanın ısrarla denediği   4-1-3-2 sisteminde, eldeki futbolcuların özellikleri  nedeni  ile  pek  oynatamadığı , zaman zaman 4-5-1" e yöneldiğini gözlemledim.Şimdi yaptığımız bu 13 transferin içinde, bu sisteme uygun oynayabilecek üç-dört tane topcunun olması herhalde Turhan hocayı sevindirmiştir.Yeni transferlerin takıma en kısa sürede girmelerini sağlamak için kondüsyoner arkadaşın biraz fazla mesai yapacağından hiç kuşkum yok.Bu oyuncuların takımla aynı seviyeye geldikeri zaman (4-5 hafta sürebilir.) Kenan'la  birlikte iyi bir ikili olabileceğini düşündüğüm stoper Can ÖZGÜR ve bunların sağında, acil kilo vermesi gerektiğine inandığım Adem, sol tarafta İlhan UMMAK, bunların önünde ise; arkadaki stoperlerden önce topa basacak, deli topları kesecek ve toparlayacak, topu oyuna çabuk sokacak olan iyi bir ön libero olduğunu düşündüğüm Burak TOK.  3. bölgede ise savunmaya dönük futbolu daha iyi oyanayabilen ve açıkları iyi kullanabilen sağda Murat solda Oktay ve bunların ortalarında, hücum destekli oynayan, istediği zaman çok iyi bir oyun kurucu olan ve top tekniğini her zaman beğendiğim, ayrıca iyi bir şutör olan Sefa'nın bu yükü kaldırabileceğini tahmin ediyorum.(kendine güvenmesi lazım) Forvette ise iyi bir golcü olmasına inanmak istediğim Giorgi nin yanında Volkan ın olması gerektiğini düşiünüyorum.Tabiki takım hakkında son kararları hoca verecek, buna ne biz yorumcular ne de yönetimdeki arkadaşlar karışabilir;bu sadece benim,takımdaki topcu arkadaşların oyun karakterleri hakkında yaptığım araştırma sonucu çıkardığım fikrimden ibarettir.Sadece bunların sizlerle paylaşmak istedim.
Bu sene Bank Asya Liginde,tutunabilmek için oynayacağımız bile bile ,ne kadar buna kendimi alıştırmaya çalışsam da Samsunsporumu puan cetvelinde 18. Sıralarda görmek;bu duyguyu anlatamıyor ve yazamıyorum. Hepimize olur ya böyle durumlarda , bir suçlu veya suçlular ararız ya işte bakıyorum, bakıyorum... ama herkes elinden geleni en azından yapmaya çalışıyor , yapamassa bile çabalıyor , bir şeylerle uğraşıyor, tahtayı açtırıyor transferler yaptırıp , futbolcuların paralarını ordan burdan bulup buluşturup ödemeye çalışıyorlar.Yönetimdeki  8 arkadaş o kayanın altına ellerini değil vücutlarını sokmuşlar,TEŞEKKÜRLER....
 Lig başlamadan önce, Hakkı TOMAÇ  ve yönetimin kongreye giderek bırakmalarından yanaydım, ama şimdi bu çabalarını ve emeklerini gördükçe, bu düşüncemden vazgeçmiş durumdayım. Bence bu yönetim kongreye, daha güçlü bir ekiple girmesinin Samsunspor"un geleceği açısından çok iyi olacağını düşünüyorum. Bu yönetim; kongrede kendilerinden daha iyi, daha güçlü bir oluşum gördüklerinde bırakacaklarını söylese bile şehrimizde böyle bir kıpırdanmanın  olmayacağını benim gibi herkes biliyor, çünkü ; BİZ NE AYŞE"YİZ-NE ALİ"YİZ-NE AHMET –NEDE TARAFIZ... BU BÜYÜK TÜRKİYE"DE BÜYÜK ŞEHİR BİLE DEĞİLİZ..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR