BÜYÜK RANT OLAYI!

BÜYÜK RANT OLAYI!
Samsun’da böylesi rant şimdiye kadar görülmedi. Rantta adeta Guinness Rekoru kırıldı. Samsun’da gerçekleşen bu tarihi ve en büyük rant olayı dünya tarihine geçecek konumda.

Samsun Gazi Caddesi eski Tekel Binaları iken şimdiki Alışveriş Merkezi bölgesinin ortasında  bulunan köşe bina da yaşanan rant olayı duyanları şaşkına çevirdi. 

TARİHİ BİNA EL DEĞİŞTİRDİ

Kale Mahallesi Gazi Caddesi üzerinde yer alan ve SİT alanı içerisinde bulunan tarihi bina el değiştirdikten sonra 20 gün içerisinde Guinness rekorlarına girecek şekilde ranta dönüştü. Binayı 3 ay önce satın alan kişi Yenileme projesini onaylattıktan sonra, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Raporu ile değeri 3 katına çıktı.

YENİLEME KARARI ONAYLANDI

Tarihi binayı 11.000.000 (Onbir milyon) TL’ye satın alan kişi Tüzel kişiymiş gibi tescilli taşınmazın esaslı onarımına yönelik hazırlanan röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi ile raporların iletildiği Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü jet hızıyla 13 günde toplanarak uzmanların raporunu  7 gün içinde onar.

DEĞERİ 3 KAT ARTTI

Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nda görevli 9 kişiden 7’sinin imzasını taşıyan Karar sonrası yenileme ve restorasyon izninin alınmasının ardından tarihi binaya bir kurumsal şirket 26.000.000 (Yirmialtı milyon) TL teklifte bulunuyor. Binayı satın alan kişi ise 35.000.000 (Otuzbeş milyon) TL istiyor. 3 ay içerisinde 24.000.000 (Yirmidört milyon) TL eski hesapla (Yirmidört trilyon) lira kâr elde ediliyor. Böyle bir rant dünya tarihinde bile bulunmuyor.

BİNA SİT ALANI İÇİNDE

Bahse konu bina, Samsun İlkadım İlçesi Kale Mahallesi Gazi Caddesi’nde SİT alanı içerisinde ve 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ile Yaşatılarak kullanılması Hakkındaki kanunun 2. Maddesi uyarınca 16.10.2006 tarih ve 11265 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Yenileme alanında yer alıyor. Mehmet Hazinedar

hppscan2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum