BÜYÜK MUCİZE

BÜYÜK MUCİZE
İdrarda kanama şikayetiyleMedical Park Samsun Hastanesi Üroloji Kliniği’ne başvuran 26 yaşındaki Müge Pirdal'ınyapılan tetkikler sonucunda idrar torbasında tümör olduğu tespit edildi.

DÜNYADA 40 HASTANIN YAKALANDIĞI KANSERİ KARNINDAKİ BEBEĞİYLE BİRLİKTE YENDİ 

6 AYLIK GEBE ANNENİN YAŞAMA SEVİNCİ!

İdrarda kanama şikayetiyleMedical Park Samsun Hastanesi Üroloji Kliniği’ne başvuran 26 yaşındaki Müge Pirdal'ınyapılan tetkikler sonucunda idrar torbasında tümör olduğu tespit edildi. Mesane kanseri teşhisi konan 6 aylık hamile hastanın bebeğine zarar vermeden tümörün nasıl temizlenebileceği ile ilgili çalışmalara hemen başlandı. Genç anne adayını operasyonaalan doktorlar, bu zamana kadar dünyada genç hamileler arasında 40 hastada rapor edilen tümörü,endoskopik yöntemle temizleyerek anne ve bebeğini sağlığına kavuşturdu.

Medical Park Samsun Hastanesi Üroloji Kliniği, dünyada nadir gözüken operasyonlardan birine ev sahipliği yaptı. 26 yaşında 6 aylık gebeliği olan Müge Pirdal’ın kliniklerine idrardan kan gelmesi şikayetiyle başvurduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Hamit Öztürk, yaşanan süreci şöyle anlattı: “Yapılan değerlendirmede hastanın idrar torbasında tümöral oluşum gözlenmesi üzerine kliniğimize yatırılmasına karar verdik. Anne adayı 6 aylık gebe olduğu için gebelik sonuna kadar operasyonun bekletilmesi, bebeğin yaşamını tehdit edebileceği gibi tümörün de yayılmasına neden olabilirdi.  Gebelik sırasında tümör oluşumu dünyada nadir vakada bildirilmişti. Hem anne hem de bebeğe zarar gelmeden operasyon yöntemleri değerlendirilip spinal anestezi ile tümöral oluşuma müdahale etme kararı alındı. Hastaya narkoz verilmeden ‘spinal anestezi’ ile belden uyuşturularak, herhangi bir kesi yapmadan idrar kanalından girilerek kanserli alan tamamen kazınarak temizlendi.Hastamız hamileliğinde herhangi bir sorun olmadan sorunsuz bir şekilde taburcu edildi. Kontrollerine devam etmekteyiz.” 

NORMALDE 60-70 YAŞ ARASI ERKEKLERDE GÖRÜLÜYOR
Mesane kanserleri hakkında bilgi veren Medical Park Samsun Hastanesi Üroloji Kliniği’nden Yrd. Dr. Abdullah Açıkgöz, “Mesane kanseri 60-70 yaş arası erkeklerde görülen en yaygın kanserlerden birisidir. Genç hamile bayanlarda görülmesi nadirdir. Literatürde günümüze kadar yaklaşık 40 olgu bildirilmiştir. Mesane tümörlerinin tedavisinde ilk olarak endoskopik yöntem ile tümör dokusu çıkarılmakta ve patoloji sonucuna göre hastalar evreleme yapılarak tedavileri planlanmaktadır. Mesane tümörü olan hastaların tedavileri kadar takipleri de önemlidir. Hastamız için sevindirici olan erken evrede tespit edilmiş olması ve bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşacak olmasıdır”diye konuştu.

“ÇOCUĞUMU KAYBETMEKTEN ÇOK KORKTUM”
Ameliyatla sağlığına kavuşan Müge Pirdal ise yaşadığı sevinci şu sözlerle dile getirdi: “Çocuk sahibi olacağımız için çok sevinmiştik, 6 ay sonra Mesane tümörü olduğumu öğrendim. Çocuğumu kaybetme korkusu ve geçirdiğim hastalık çok kötü günler yaşamamıza neden oldu. Doktorlarım ilk günden korkulacak hiç bir şey olmadığını, beni ve çocuğumu sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu edeceklerini söylediler. Şu an herşey yolunda ve hamileliğime sağlıklı bir şekilde devam ediyorum. Benden hiçbir zaman desteklerini ve güler yüzünü esirgemeyen doktorlarım Yrd. Doç. Dr. Hamit Öztürk, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Açıkgöz ve tüm Medical Park Samsun Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederim.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.