Büyük mağazalar, Küçük Mağazaları yutuyor

Büyük mağazalar, Küçük Mağazaları yutuyor
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı ve TESK Genel Başkan Vekili Fevzi Apaydın Sevgi Kafe'de toplantı düzenledi.

TŞOF Başkanı ve aynı zamanda TESK Genel Başkan vekili Fevzi Apaydın Samsun Büyükşehir Belediyesine ait Sevgi Cafe'de basın mensupları ile Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası üyeleri kahvaltıda biraraya geldi.Kahvaltıda basın mensuplarının sorularına cevap veren Apaydın, gündemle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

TŞOF Başkanı ve TESK Başkan vekili Apaydın, '' Türkiye'de Esnaf ve Sanatkarlar gün geçtikçe eriyor.Bunun önünde durulmuyor, duramıyorsunuz. Globalleşen ülkemizde ekonomi çığ gibi büyüyor, internet ağı içerisinde alışverişler yapılıyor. Büyük mağazalar küçük mağazaları yutuyor, büyük şirketler küçük ticari işletmeleri yutuyor.Esnaf ve Sanatkarlar olarak bu mücadelemize boğaz tokluğuna da olsa çoluk çocuğumuzu geçindirebilmek için devam ediyoruz ve edeceğiz.TESK olaya toplum olarak bakıyor.Ülkemizde en büyük sıkıntı taşımacılık sektöründe var.Bildiğiniz üzere Büyükşehir illeri 16 iken 30 oldu. 30 olunca zaten Türkiye halkının da %70'i bu illerde yaşıyor ve sorunlar bundan kaynaklanıyor. Bugün Samsun'da sıkıntı varsa 30 ilin 29'unda da bu sorun var. Eğer Erzurum'da bir sıkıntı varsa bu İstanbul'da da var'' dedi.

Trafik Kuralları ve Radar uygulamalarında Batıdaki Ülkeleri Örnek Gösterdi

Trafik kuralları ve radar uygulamasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fevzi Apaydın, mesleki faaliyetler gereği sık sık yurt dışına çıkıp batıdaki ülkelere gittiğini belirterek, "Orada da kurallar bizden çok farklı değil. Farklı olan sadece sürücü arkadaşlarımızın kurallara burada riayet etmemesi, orada etmesi. Araçlarımız aynı yollarımız aynı. O kadar yoğunluk olmasına rağmen kaza olmuyor. Bizde tamamen kural ihlalinden kaynaklanıyor. Kazalarda şoför kusur oranları yüzde 90'ların üzerinde. 1 Aralık-1 Nisan arasında kış lastiğini mecbur koydular. Kış lastiği sürücünün cebindeki parayı almak değil, o lastikle aracı yola daha çok bağlamaktır. O lastiğin hamurunda yola bağlanması için bazı özel katkı maddeleri vardır. Dişleri biraz daha kalındır ve yola daha çok tutuculuğu vardır. Bunu bazı insanlar ben çok iyi şoförüm karda kışta nasıl gideceğimi bilirim demeyle olmuyor. Kendine güveni olan şoförler, kendine güveni olmayan şoförlerden daha fazla kaza yapabiliyor zaman zaman. O bakımdan biz de geçen gün duyuruda bulunduk, ülkemizde kış aniden bastırabilir 1 Aralık'ı beklemeden kış lastiklerinizi alın" dedi.

Apaydın kahvaltı sonunda Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası üyeleri ile basın mensuplarına teşekkürlerini sunup hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Samsun'da ziyaretlerini sürdürdü.

Serkan Alıkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.