Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

BÜYÜK CAMİ !

Eskilere gore ismine uygun bir camimiz BÜYÜK CAMİ, Geçenlerde bir misafirimiz vardı, büyük Camiye bir görsem dedi. Gittik. Caminin mimarisi Klasik osmanlı cami örneği, İsmi BÜYÜK AMA  kendi küçük dedi. Cami için yaklaşık bin kişi alır hesabını yaptı. Kafasını kaldırıp Kubbeye doğru baktığında, kubbe altındaki pencerelerin etrafında dökülmüş boyalarI, solmuş nakışları görünce  HAYRET etti. Bunlar ne dedi. ?

Bende burası 2007 yılında kapatıldı, Etrafına kimse ne yapıldığını görmesinler diye, perdelerle çevrildi. 2 yıl, restarasyon yapıldı. Millete namaz kıldırılmadı. Çevre esnafı mağdur edildi. Minarelerin kulah tarzındaki görkemli görüntüsü, şu andaki basık bir şekle sokularak, beğenilmeyen bir minarekulahı  yapıldı. Cami zaten kesme taştan imal edilmiş oldugundan, bu kısımlarda ne gibi bir iyileştirme yapıldığı da anlaşılmadı. Ahşap kısmı, zaten her dönemde yenilendiğinden, ne gibi bir yenilenme yapıldığı yapanlarca malüm iken !, Cami  müteahhitten teslim alındıktan  bir veya iki ay sonra, bu boyalar dökülerek böyle biçimsiz bir hal aldı.

Tarihi denilen camiye, Aliminyumdan dış kapılar yapılarak, tarihi görünüm yok edildi.

Cami avlusunda bulunan,su hazneli şadırvan yıkılarak, depose olmayan yeni bir abdest yeri yapıldı. Eskisi depoya rağmen, su sızdırmazken, yenideki tesisattan sızan sularda dikkat çekiyor.

Cami için 2 Milyon lira. Eski rakam ile 2 Trilyon ihale bedeli ödenmiş. Bu para ile, Gerçi ilk adım ın eski başkanı Erdoğan Tok un biraktığı söylenen 3 milyar lira BORÇ ile neler yapılmazdı. Bu zamanda en büyük fırıldak inşaat işlerinde çevriliyor. Musluk baştan açık bırakılmış, Belediyelerin gelir gideri belli iken, BORÇLANMAK niye. Bu da bir imtihan şekli, Ancak mahşerde verilemiyecek bir hesap ve cehennem ateşidir.  

Ayda  iki lira alan İBİN insana maaş ödenebiliyor. Ama  Devletin Parası deniz hikayesi gibi yiyen, yiyor ve netice bu şekilde sırıtıyor.  

Mayıs 2010 tarihinde, TELEFONFERANS şekliyle Sayın Başbakanımıza açılışı yaptırılan  bu ibadethanemiz, Bir vekilimiz , Büyük şehir belediye Başkanımız ve Vakıf Bölge Müdürlüğü ile, bir çok yetkilinin katılımı  ile açılırken, bu günkü halini kimsenin görmemesi de gariptir. !

En basit bir malın dahi 2 yıl garantisi verilen bir alış veriş düzeninde, 2 ay dahi dayanmayan boyaların  ortaya çıkardığı çirkinligi,  giderecek bir iradenin de bulunamaması dikkat çekicidir.

Ankara Hacı Bayram Camii eski hali ile yeni hali yan yana konduğunda , yapılabilirligin en güzeli görülürken, Samsun’ Büyük Cami ine harcanan bunca para ile, yeni bir imaj getiremeyen yetkililerin  nasıl ödüllendirildikleri  akla takılmaktadır.  

Şehir içindeki yol ve kaldırım yapım işlerindeki  komik hale gelen  YAP-BOZCULUK  görenler ce değişik şekillerde yorumlanırken, Bu söylenenlerden habersiz ! idarecilerin, söyleyecek bir sözü olması gerekmektedir.

KIRILAN  GRANİT TAŞLAR,SU FIŞKIRTAN KALDIRIM KAPLAMALARI- HER TARAFI OYNAMIŞ  TAŞLARIYLA, işin kabulunu yapan heyetten, İşi yapan müteahhide, BU NE DİYEN OLMADIKÇA , Vatandaşın söylemesi, Basının yazması, bitmese de, SORUMLULARA  bir SUAL edenin  çıkmasının luzumluluğudur. Görülenlere rağmen, bu işleri de kılıfına uydurup yolumuzu  bulduk dıyabilenlerin büyük bir gaflet içinde olduklarıdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR