Büyük Anadolu İlçelerde...

Büyük Anadolu İlçelerde...
Samsun Büyük Anadolu Hastanesi ilçe ilçe dolaşıyor

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından bilgilendirme amacıyla geleneksel olarak düzenlenen “Sağlık Konferansları”nın bir yenisini daha Asarcık ilçesi'nde gerçekleştirdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, Samsun'un Asarcık ilçesinde yoğun bir katılım ile yeni bir sağlık konferansı gerçekleştirdi. 
Asarcık'da bir lisede gerçekleştirilen konferansa Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, AK Parti İlçe Başkanı Hami Karakaş, Asarcık Eski Belediye Başkanı Şeref Sezek, Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, Köy Muhtarları, Şoförler esnafı ve ilçe halkı katılım gösterdi. 

BİLGİLENDİRİLMEYEN KİMSE KALMAYACAK
Konferansın açılış konuşmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen;" Tip 2 diyabet ve metabolik cerrahi konusunda gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantılarımızda alanında uzman doktorlarımız tarafından verilen konferanslarda katılımcılara anlatıyoruz. Samsunumuz da, çevre illerde ve ilçelerimizde geleneksel hale getirdiğimiz sağlık konferanslarımızda amacımız Tip 2 diyabet ve metabolik cerrahi konusunda bilgi sahibi kimsenin kalmamasını istiyoruz. Önce sağlık anlayışı ile hizmet veren hastanemiz de operasyonları başarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda siz değerli Asarcıklılara hoş geldiniz diyor, katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

ŞEKER HASTALIĞI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR
Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet son yıllarda büyük artış göstermektedir diyen Genel Cerrahi ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Al ise verdiği konferansta şunları söyledi: "Şeker hastalığının etkilerinden biri de gözlere vurmasıdır. Eğer insülin değerlerini kontrol edemez iseniz Erken yaşta kör olabilirsiniz. Diyabet hastalığı ile uyguladığımız tedavi yöntemine Metabolik Cerrahi diyoruz. Hastamızı küçük deliklerden girerek kapalı tedavi ile ameliyat ediyoruz. Ameliyat sonrasında hastayı gözlemleyerek şeker yememelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü hamur gibi bu tarz yemekler şekerinizin yükselmesini sağlıyor."

AMELİYAT İLE ÇALIŞMAYAN HORMONLARIN ÇALIŞMASI SAĞLANIYOR
Tip 2  Diyabet hastalığının önemini vurgulayan Op. Dr. Muzaffer Al, "Tip 2 diyabetin klasik tedavisi algolitması eğitim, diyet, eğzersiz ve ilaç kullanımıdır. Ancak bu tedavilere rağmen hastalık bazen ilerleyici bir seyir gösterir. Hatta yoğun insülin kullanımına rağmen istenilen sonuçlar alınamaz. İşte bu durumda metabolik cerrahi etkili bir tedavi alternatifi olarak gündeme gelmelidir. Tip 2 Diyabet hastaları insülin üretirler ama bunu metabolizmalarındaki özel durum yüzünde kullanamazlar. Sorunlarının temelinde, tüketilen işlenmiş gıdalar yüzünden besinlerin doğru yer ve zamanda doğru hormonla buluşamaması yatıyor. Metabolik cerrahi ameliyatı ile çalışmayan hormonların çalışması sağlanıyor" diye konuştu.

Op. Dr. Muzaffer Al, katılımcıların konferans sonrası sorularına da yanıt verdi. Konferansın ardından 5 kişiye ücretsiz check-up verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.