Büyük Anadolu Hastanesi'nde 'Diyod Lazer' uygulaması

Büyük Anadolu Hastanesi'nde 'Diyod Lazer' uygulaması
Kulak Burun Boğaz operasyonlarında sağlık alanında sıkça kullanılan 'Diyod Lazer' uygulaması Büyük Anadolu Hastaneleri'nden başarıyla gerçekleştiriyor.

Uygulama ile hem ameliyat süresi kısalıyor, hemde hasta hızlı bir şekilde iyileşme kaydediyor.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Erdal Seren, yaklaşık 1,5 aydır kullandıkları 'Diyod Lazer' uygulaması hakkında bilgi verdi. Özellikle burun tıkanıklığı ve buna bağlı olarak kişilerde sıkça rastlanan horlama tedavisinde kullanılan bu uygulama hastanın hem ameliyatta geçirdiği, hemde iyileşme noktasındaki süre en aza iniyor.

HASTALAR SIKLIKLA TERCİH EDİYOR
Diyod lazer uygulama fiber bir kablo ile KBB ye uygun uçlar ile bir çok alanlarda uygulanmaktadır diyen Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Erdal Seren, "Hastanemizde son 1,5 aydır uygulanmaktadır. Özellikle ameliyat süresinin kısa olması, iyileşmenin hızlı olması operasyon sonrası ağrının az olması ve burun tamponununa ihtiyaç duyulmaması nedeniyle hastalar tarafından tercih edilmektedir." dedi.

'DİYOD LAZER' HANGİ DURUMLARDA KULLANILIR
'Diyod Lazer' uygulamasının Kulak, Burun ve Boğazda kullanım alanları hakkında da başlıca bilgiler veren Doç.Dr. Erdal Seren, " İlk olarak; Burun tıkanıklığı ve nefes alma zorluklarında: Endoskopik konka redüksiyonu Endoskopik nazal septal spur veya kret tarzında burun kıkırdağındaki çıkıntılarda. İkinci olarak Burun kanamalarında. Üçüncü olarak Burundaki sinejilerin (yapışıklıkların) açılmasında.
Dördüncü olarak Endoskopik sinüs cerrahisinde; Konka büllosa rezeksiyonunda. Beşinci olarak Horlama cerrahisinde: Lazer destekli uvulektomi de, Lazer destekli uvulopalatoplasti veya uvulopalatofaringoplasti de. Altıncı olarak Ses telindeki polip ve kitle çıkarılmasında. Yedinci olarak Bademcik ameliyatı; Lazer destekli tonsillektomi de. Sekizinci olarak ise; Ağız içindeki (Dil,yanak,dudak) tümoral kitlelerin çıkarılmasında uygulanmaktadır.

LAZERLİ OPERASYONLARIN AVANTAJLARI
Lazer ile yapılan operasyonların avantajları hakkında da kısa bir açıklama yapan Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Erdal Seren, "Ameliyat süresinin klasik cerrahiye göre çok kısa olmasında, yara iyileşmesinin, klasik cerrahiye göre daha hızlı olmasında, daha kısa hastanede yatış süresinde daha az iş gücü kaybı olmasında, burun cerrahisi uygulamalarında kanama olmaması ve genellikle tampon konulmaması hasta konforu açısından oldukça önemlidir." diye konuştu.

MUTLAKA BİR UZMANA GÖRÜNÜN
Doç.Dr. Erdal Seren, son olarak KBB operasyonlarının önemine dikkat çekerek öncelikle uzman bir doktor tarafından muayene edilmesi gerekildiğini ve operasyon kararının bu şekilde alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.