Burun tıkanıklığını küçümsemeyin

Burun tıkanıklığını küçümsemeyin
Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar, uzun süren burun tıkanıklıklarının ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Gökpınar, burun tıkanıklığının müdahale edilmediği takdirde, başka sağlık sorunlarını da beraberinde getireceğini söyledi.
Burun tıkanıklığının kış aylarında daha çok arttığını söyleyen Gökpınar, tıkanıklıkla beraber kişinin ses kalitesinde bozukluklar olacağına, uyku problemlerinin artacağına dikkat çekti. Burun tıkanıklığının pek çok farklı nedenlerinin olduğunu belirten Op. Dr. Serkan Gökpınar, “Burun, vücudumuz için çok önemli bir organdır. Ortamdaki kuru, mikroplu, ısısı farklı havayı burnumuzdan filtre ederek boğazımıza ve ciğerlerimize alırız. Havanın burnumuzdan filtre edilmeden boğazımıza girmesi; boğaz ve akciğer enfeksiyonlarına neden olabilir.” açıklamasında bulundu.

EĞRİLİK EN BÜYÜK SEBEP
Burun tıkanıklığını basit bir ameliyatla giderebildiklerini açıklayan Gökpınar, “Bunun sebeplerinden en önemlisi, burun orta duvar kemiğinin eğriliğidir. Hastalarımızda böyle bir durumla karşılaştığımızda, basit bir ameliyat öneriyoruz. Bu ameliyatı, genel anestezi ile tercih ediyoruz. Anestezi altında yaklaşık 15- 20 dakika süren ameliyat sonrası hastayı, burnunda silikon bir kalıpla uyandırıyor ve bir gece hastanemizde takip ediyoruz. Ameliyattan bir gün sonra hastanın burundaki kalıpları çıkararak, rahat nefes almasını sağlıyoruz. Ameliyat sonrası burunda veya gözaltlarında herhangi bir şişlik oluşmadığı gibi, hasta ameliyat sonrası herhangi bir ağrı yaşamıyor. Ayrıca burnun dış kısmındaki eğrilikler içinde rinoplasti dediğimiz ameliyatlarda hastanemizde rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor. Bu ameliyat ise bir saatlik bir işlemdir. Hastanın böylece burnunun dış kısmındaki kaygıları da gidermeye çalışıyoruz.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.