Bursa'da Kobani olaylarıyla ilgili 13 kişi adliyede

Bursa'da Kobani olaylarıyla ilgili 13 kişi adliyede
BURSA'da, Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto gösterileri sırasında, yasa dışı eylem yapan ve mobese kameraları ile çevreye zarar verenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda

Gözaltına alınan biri kadın 13 şüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Bursa'da, geçen hafta Kobani'ye yapılan IŞİD saldırılarını protesto gösterileri sırasında, yola barikat kurulup polise taş ve havai fişeklerle saldırıldı. Eylemler sırasında bazı okullara zarar verildi, belediye otobüsleri ve durakları taşlandı, ATM cihazları tahrip edildi. Ayrıca olayların merkezi olan Yıldırım İlçesine bağlı Ulus Mahallesi'nde Hasan Ali Yücel İlkokulunun camları ve güvenlik kameraları kırıldı, öğrenci sıraları dışarı çıkarılarak yakılmak istendi.

Polis, daha sonra kamera görüntülerinden olaylar sırasında mobese direklerine tırmanarak kameraları kıran kişinin Süleyman S. (29) olduğunu, ayrıca PYD bayrağı açarak halkı provoke eden Demet D. ile birlikte toplam 13 kişiyi tespit etti. Dün sabah saatlerinde baskını düzenleyen polis Ulus, Yavuzselim ve Emek mahallesindeki 20 kadar adrese operasyon yaptı. Gözaltına alınan biri kadın toplam 13 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde ki sorgularının ardından, 'kamu malına zarar vermek, terör örgütü propagandası yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.