BURMA ATAKUMLULARLA BULUŞTU

BURMA ATAKUMLULARLA BULUŞTU
Atakum eski belediye başkanı Metin Burma aday adaylığının ilk adımını Atakum'da attı.

Atakum'un CHP'li eski Belediye Başkanı Metin Burma CHP'den milletvekili aday adaylığı çalışmalarına Atakum'dan başladı. Atakum CHP İlçe Başkanlığı'nda partililerle buluşan Burma, aday adaylığı açıklamasını Belediye başkanlığı yaptığı Atakum'da çalışma arkadaşları ve partililerle yapmaktan mutlu olduğunu söyledi.

46 MİLYON AÇLIK SINIRINDA YAŞIYOR

Atakum CHP İlçe Başkanlığı'nda partililere bir konuşma yapan Burma, Türkiye'de en etkin mücadelenin Haziran seçimlerinde yapılacak mücadele olduğunu belirterek," Türkie zor günler yaşıyor.3. Kuvvet olan yargı yolsuzlukları örtme işini yapıyor. Türkiye'de 18 milyondan fazla açlık sınırınbda çocuk, 46 milyon açlık sınırında yaşayan insanımız var. Türk halkının % 90'ı borçlu.Türkiye'de üretim bitti. Özgürlükler kısıtlandı. Emekliler tespih gibi aybaşını çekiyor. Taşeron işçiler esir muamelesi görüyor." dedi.

SOSYAL DEMOKRATLAR İKTİDAR OLAMIYORSA BİR SORUN VAR

 Türkiye'de sosyal demokratların iktidar olamamasının bir sorunun varlığını ortaya çıkardığını ifade eden Burma, "Halka kendimizi bizim anlatmamız lazım. Bu güne kadar hep rakiplerimiz anlattı. Bu gün artık biz anlatacağız. Samsun göç veriyor. Sadece Atakum ve C   manik göç alıyor.Samsun'da işyeri açılmıyor ve sürekli kapanıyor. Samsun nüfus bakımından 16. sırada. Ancak gelir dağılımında 62, kamu yatırımlarında 63. sırada. İktidar milletvekilleri Samsun için hiçbir şey yapmamış. 400 milyon civarında ihracatı olan Samsun'un 1 milyar 280 milyon dolar ithalatı var. Bu ithalatın arasında 2 verimli ovamız olmasına rağmen saman ve kaba yem ithal edilmiş.İşsizlik ve yoksulluk had safhada . " diye konuştu.

ÖĞRETİLMİŞ ÇARESİZLİK VAR

Türkiye'de AK Parti tarafından algı operasyonu yapıldığını ve öğretilmiş çaresizlik olduğunu bildiren Burma, " Biz olmazsak Türkiye yönetilemez algısını kafalara sokmmaya çalışıyorlar. Biz bunu değiştirecek CHP olarak çözümlerimizi akılcı bir biçimde anlatacağız. Ulusal Kurtuluş savaşımız bişr yığın ihanete rağmen kazanıldı. Yunanistan'da Cipras halkın sorunlarını öğrendi, çözümü dile getirerek seçim kazandı. Şimdi kapitalist sermaye Cipras'ı devirmeye çalışıyor. 17-25 Aralık'ta yavuz hırsız ev sahibini bastırdı. Halka iktidara istikrar bozulur dendi, paralel yapı , darbe söylemleri ile korku salmaya çalıştılar. Şimdi bu oyunu bozma ve CHP'yi iktidar yapma zamanı" şeklinde konuştu.

İKTİDARA TALİP OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

1984 yılından beri partinin emrinde olduğunu, 1994'te Atakum'un kurucu belediye başkanı olduğunu açıklayan Burma konuşmasını şöyle tamamladı: "3 Dönem Belediye başkanlığı yaptım. Son seçimde ben dahil herkes CHP'nin kazanacağına inanıyordu.Atakum'da AK Parti'nin % 50 oyu var. Son dönem köyleri de belediye seçimleri kapsamına alınınca beklediğimz olmadı. Ancak bu seçimlerde kendimizi daha iyi anlatarak CHP'nin iktidara gelmesi için çalışacağız Önemli olan bir iki milletvekili kazanmak değil, iktidarlmaktır. İktidara talip olmak için yola çıktık."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum