’Bura’’ dan daha iyi bir ‘’orası’’ yoktur

Doğarken  dünyaya bir kullanma klavuzu ile gelmediğimiz için hayatın her safhasını yaşayarak öğrenmekteyiz.  Tecrübe tanımlanırken, yiyilmiş kazıkların bileşkesi olarak adlandırılmaktadır.  Yaşanan olayı tecrübe edinmeden önce belki yardımcımız olabilecek birkaç notu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Size bir vücüd verilecektir. Onu beğenebilir  yada ondan nefret edebilirsiniz, ancak kesin olan bir şey varsa o da ömrünüzün geri kalanı boyunca ona sahip olacağınızdır.
Dersler öğreneceksiniz, '' yeryüzünde yaşam'' isimli tam zamanlı bir okula kaydoluyorsunuz. Her kişi veya her olay bir evrensel öğretmendir.
Hatalar yoktur, yalnızca dersler vardır. Büyümek bir deneyim ''başarı'' kadar ''yenilgiler'' de bu sürecin bir parçasıdır.
Bir ders öğrenilene kadar tekrar edilir. Bu ders, siz öğreninceye kadar, size çeşitli biçimlerde anlatılır. Ancak ondan sonra bir sonraki derse geçebilirsiniz.Eğer kolay dersleri öğrenemezseniz, bu dersler giderek zorlaşırlar.
Davranışlarınız değiştiği zaman bir dersi öğrenmiş olduğunuzu anlarsınız. Bilgelik egzersizdi. Bir şeyin bir parçası, hiçbir şeyin bir çoğundan daha iyidir.
''Bura'' dan  daha iyi bir ''orası'' yoktur. ''orası'' dediğimiz yer ''burası'' olduğu zaman yine ''bura''ya kıyasla daha iyiymiş gibi görünen bir ''orası'' olacaktır.
Diğer insanlar sadece sizin aynanızdır. Diğer bir kişinin bir yönü sizin kendinizde sevdiğiniz yada nefret  ettiğiniz bir yönünüzü yansıtmadıkça, onu sevmeniz yada ondan nefret etmeniz mümkün değildir.
Yaşamınız  size bağlıdır, yaşam  size tuvali sunar, resmi  siz yaparsınız. Yaşamınıza sahip çıkın, yoksa başkası sahip çıkacaktır.
Daima ne isterseniz onu alırsınız. Bilinçaltınız kendinize çektiğiniz enerjileri, deneyimleri ve insanları doğrulukla belirler, dolaysıyla ne istediğinizi bilmenin en güvenilir yolu, neye sahip olduğunuzu görebilmektir.
Doğru yada yanlış yoktur, ama sonuçlar vardır. Ahlaki yaklaşımların faydası olmaz , yargılamalar ise yalnızca davranış kalıplarını korumak içindir. Yalnızca yapabildiğinizin en iyisini yapın.
Yapmanız gereken yegane şey BAKMAK,DİNLEMEK ve GÜVENMEKTİR.
Hayatın size sunduklarıyla yaşantınızı  renklendirebilirsiniz de, siyah -beyaz olarak devam ettirebilirsiniz de, her şey  elinizde, siz yaşadıklarınızdan deneyim  kazanabilmiş ve bunu  hayatınızın geri kalan bölümüne tecrübe  olarak aktarabiliyorsanız doğru yoldasınız. Eğer  geçmişinizden ders alamamış ve hayatın akışını değiştirememişseniz bunun adına  kader demeyin.  Kendinizde bir takım eksiklikler aramaya başlayın.  Yıkmak kolaydır da tekrar kazanmak zordur. Dinlemekse  en güzel iletişimdir. Üzerinden geçilemeyecek nehir olmayalım, nehrin  üzerinde iki yakayı  birleştiren köprü olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR