Bunları Her Gün Tüketin

Bunları Her Gün Tüketin
Sağlıklı beslenmek ve çağın hastalığı kansere karşı önlem almak için her gün tüketilmesi gereken besinler var.

HAVUÇ Havuç yüksek miktarda beta-karoten içerir. A vitaminin öncül maddesi olan beta-karoten ise vücutta depolanabilen ve gerektiğinde kullanılabilen son derece kıymetli bir madde. Kanser, iltihap, astım gibi hastalıkların oluşma riskini azaltan beta-karoten deposu bu sebzeyi günlük beslenme programınıza dahil etmelisiniz. Çünkü sağlıklı bir hayatın en önemli besinlerinden birinin kesinlikle havuç olduğunu söyleyebiliriz. Gözleri koruyan, dokuların bakımı ve tamiri için hücreler arası iletişimi sağlayarak hücrelerin kanserleşme riskini azaltan bu önemli besini ne kadar çok tüketseniz o kadar iyi.


KARADUT Bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklarla savaşmanın en önemli yollarından biri de vücuttaki toksinleri atmak. Bunu sağlayıp vücudu temizleyen meyvelerin biri de karadut. Oldukça güçlü antioksidanlara sahip siyah pigmentli bu meyveyi her gün ilaç niyetine tüketmelisiniz. Kanı temizleyen, şekeri dengeleyen, kanserden koruyan, yaşa bağlı hastalıkları önleyen, kolestrolü düşürüp kalp hastalıklarına iyi gelen karadut aynı zamanda beyni de koruyarak hafıza kaybı riskini azaltıyor. Karadutu her gün özellikle de sabahları tüketmeye dikkat edin.

KIRMIZI BİBER Önemli antioksidanlardan biri olan kırmızı biber aynı zamanda yoğun miktarda kapsaisin içerir, böylece doğal bir ağrı kesici işlevi görür. Çok ilaç içmenin vücudumuza verebileceği zararları aslında hepimiz biliyoruz. En azından ağrı kesici alımınızı bu kıymetli sebze sayesinde azaltabilirsiniz. Kanı temizleyen, mide hastalıklarına iyi gelen, enerji veren, kansere karşı koruyan bu sağlık deposu sebzeyi her gün mutlaka tüketin. Özellikle bol limonlu salatasının verdiği enerjiyle kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

SARIMSAK Bilinen tüm faydalarına rağmen doğanın bu küçük mucizesini, hala kokusu nedeniyle sofralarınızdan uzak tutuyorsanız sağlıklı yaşamanın henüz bir adım gerisinde olduğunuzu söyleyebiliriz. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak aslında her derde deva bir besin. Sarımsağın vücudu virüslerden, bakterilerden, pazaritlerden koruyan, temizleyen, güçlendiren, besin değeri oldukça yüksek harika bir yiyecek olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle antiseptik özelliğiyle salgın hastalıklara karşı kalkan görevini üstlenen sarımsak yaraları iyileştirip organları güçlendiriyor.

 

ISPANAK Vücudu güçlendiren, yorgunluğu gideren bu yeşil yapraklı sebzeyi düzenli tüketerek hastalıklardan korunmanız ve kendinizi güçlü hissetmeniz mümkün. Üstelik her gün mutlaka tüketmeniz gereken ıspanağı çok çeşitli şekillerde sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Yemeğini, kavurmasını yapabileceğiniz gibi, salata olarak da yiyebilirsiniz. Hatta sahanda yumurtalarınıza birkaç tutam ıspanak ekleyerek her gün tüketmeniz gereken iki besini de aradan çıkarabilirsiniz.

YULAF Lifli beslenmenin önemi artık hepimiz biliyoruz. Özellikle diyet ve detoks programlarının olmazsa olmazının da lifler olduğunu söyleyebiliriz. Yulaf ise bağışıklık ve sindirim sistemine faydalarıyla bilinen, besin değeri son derece yüksek bir tahıl. Tamamen doğal bir besin kaynağı olan yulaf pek çok hastalığı önleyici özelliğe sahip. Üreme bozukluklarına iyi gelen, kolesterol seviyesini düşüren, kalbi koruyan, bağışıklık sistemini güçlendiren, kanseri önleyen, kan şekerini düzenleyen yulafı her gün tüketerek kendinize büyük bir iyilik edeceğinizi unutmayın. Sabah kahvaltılarında ya da öğün aralarında bir kase yoğurdu birkaç kaşık yulaf ekleyerek yiyebilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.