Bulvar AVM'de eğlence sürüyor

Bulvar AVM'de eğlence sürüyor
Bulvar AVM, İlkadım Belediyesi ve Pera Sanat Akademi işbiriği ile; Bahar, şenlik tadındaki etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Çocuk Şenliği, 18 Nisan Cumartesi Saat 13:00’de çocuklara özel olarak gerçekleştirilen konser eşliğinde başladı. Şenlik, uçan balonların çocuklar tarafından gökyüzüne bırakılması ile renkli görüntülere sahne oldu. Nisan ayı boyunca gerçekleşecek eğlenceli etkinliklere 7’den 70’e tüm Samsun haklı davet ediliyor.

ÇOK SAYIDA ETKİNLİKLE EĞLENDİLER

70'ler ve 80'lerin efsaneleri Cem Karaca, Barış Manço, Erkin Koray ve İlhan İrem gibi çok sayıda sanatçının şarkılarını yorumlayan Retrobüs grubu kendilerine özel kostümleri ile sahne alarak çocuklarla bir araya geldi. Sevilen şarkılar eşliğinde çocuklarla keyifli zaman geçiren Retrobüs Grubu Yeşilçam film müziklerini içeren repertuarları ile büyük beğeni topladı. “Taklitler asıllarını yaşatır amacımız büyük üstadları anmak” diyen grup, son olarak çocuklarla  unutulmayan “Adam Olacak Çocuk” yarışmasını gerçekleştirdi. Retrobüs Grubu sonrasında çocukların en sevdiği tiyatro ekibi olan Tiyatro Küçükeller’in  Cecü’nün Yer Cüceleri adlı sevilen oyunları bu kez de açık havada çocuklarla buluştu. Keyifle müzikler eşliğinde eğlenen çocuklar, düzenlenen yarışmalar, atölyeler ve uçutma şenliği ile çok sayıda etkinliğe katılarak eğlendiler ve eski çocuk oyunlarını tekrar yaşama fırsatı elde ettiler. Bulvar AVM Meydan Alanı’nda gerçekleşen etkinlikler hafta sonu da devam edecek.

GELENEKSEL SOKAK OYUNLARI

Teknolojinin gelişmesi ile zamanlarının büyük bir kısmını televizyon ve bilgisayar başında geçiren çocuklar geleneksel oyunları da unutmuş durumda. nDaha çok ruhsuz ve soguk ekranları kendilerine arkadaş edinen çocuklar için hayata geçirilen bu proje ile, çocuklara eski sokak oyunları deneyimi yaşatılırken, oyun oynarken kendi kültürlerini tanıma fırsatı da buldular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.