BULVAR AVM’DE ÇOCUKLARA ÖZEL ŞENLİK

BULVAR AVM’DE ÇOCUKLARA ÖZEL ŞENLİK
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl bu yıl İlkadım Belediyesi ve Bulvar AVM işbirliğinde coşku ile kutlanacak.9 gün sürecek olan çocuk şenlikleri ile çocuklar eğlenceye doyacak.

İlkadım Belediyesi, Bulvar AVM ve Pera Sanat Akademi işbirliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı   9 gün boyunca şenlik tadındaki etkinliklerle kutlanacak. 18 Nisan Cumartesi günü başlayacak olan şenlikler tam 9 gün boyunca hız kesmeden devam edecek.

 

SOKAK OYUNLAR TEKRAR ÖĞRETİLECEK

Teknolojinin gelişmesi ile zamanlarının büyük bir kısmını teknolojik araçlarla geçiren çocuklar bu yıl ki bayramlarından geçmişe dönecek. Şenlikler kapsamında gerçekleştirilecek olan sokak oyunları etkinliklerinde çocuklarkültürümüz parçası olan unutulmaya yüz tutmuş oyunları öğrenecek. Sek-sek, saklambaç, ip atlama, körebe, beş taş ,yakar top ve çuvalla koşu gibi geçmişin unutulmuş oyunlar çocuklarla tekrar hayat bulacak. Çocuklar,  liderlik kurallarına uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma ve zihinsel beceriler kazandıran bu oyunları oynarken büyüklerde anılarını tazeleyecek.

 

RETROBÜS SAMSUN’DA

İlkadım Belediyesi katkıları ile, 70'ler ve 80'lerin efsaneleri Cem Karaca, Barış Manço, Erkin Koray ve İlhan İrem gibi çok sayıda sanatçının şarkılarını yorumlayan Retrobüs grubu kendilerine özel kostümleri ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarla biraraya gelecek. Sevilen şarkılar eşliğinde çocuklarla Adam Olacak Çocuk Programı canlı olarak sahnede gerçekleşecek.

 

BİNBİR ÇEŞİT ETKİNLİK

Ayrıca şenlikler kapsamında çocuklar Pera Sanat Akademisi katkılarıyla 13:00-18:00 saatleri arasında kil, heykel, pompom, kukla, mozaik, boyama, yırt yapıştır atölyeleri eğitmenler eşliğinde atölye alanında gerçekleşecek.İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Çocuk Korosu 25 Nisan Bulvar AVM’de çocuklar için sahnede alacak. Ayrıca Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) öğrencilerinin aylar süren çalışmalarının eseri olan 5 adet kısa tiyatro oyunu 23 Nisan’da çocuklarla buluşacak. Oyunların her biri çocuk haklarına çocuk diliyle vurgu çocuk hakları konusuna vurgu yapacak. Okul gösterileri ile harmanlanacak olan 23 Nisan Çocuk Bayramı, eğlenceli ve neşeli yarışmalarla çocuklara çifte bayram keyfi yaşatacak.

22 – 23 Nisan Uçurtma Atölyesi ve Uçurtma Şenliği

22 Nisan Saat itibariyle Martı Uçurtma Kulübü eğitmenleri çocuklara Pocket Sled, Rokkaku ve Normal Sled şeklinde 3 çeşit uçurtma yaptıracaklar. Rengarenk uçurtmalar Bulvar AVM meydanından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile birlikte gökyüzüne bırakılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.