BUGÜN SİYASİ KULİSLERDE OLUP BİTENLERİ KONUŞALIM

Siyasetin en yoğun olduğu günlerde farklı konuları konuşmak yanlış olur. İşte o nedenle bugün de siyaset yazmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda daha önce yazdıklarımızın ve haber yaptıklarımızın arkasındayız. Bu konuda iki gazeteci arasında yaşanan gereksiz tartışmayla ilgili de bir iki kelam ettikten sonra asıl konumuza gireceğim. Gazetecilik mesleği halkı doğru bilgilendirme mesleğidir. Bir haberi yayınlamadan önce en az üç yerden teyit almadan haber yapılmaz. Bu konuda bizim gazeteyle birlikte bir gazetede daha Mustafa Demir’in tercih edildiği haberi yapıldı. O gazetenin genel yayın yönetmeni olan arkadaşla ilgili geçmişte yazdıklarımı herkes bilir. Hâlâ daha o yazdıklarımın arkasındayım. Kişiliğini beğenmem, sözünde durmaz ancak bu şehrin en önemli entelektüellerinden birisi olduğu da bir gerçek. İnsanları sevip sevmemek farklı, haklarını teslim etmek farklı bir şeydir. Arkadaşın yaptığı haber sonuna kadar doğru ve Ankara kulislerinden sağlıklı bir sonuçtur. An itibarı ile Mustafa Demir’in adaylığı netleşmiştir. Ancak kamuoyunda oluşan yoğun tepki Ankara’ya ulaşıp konu tekrar değerlendirilirse ona bir şey diyemem. Bu konuyu sürekli gündemde tutan arkadaş da yanlış yapıyor. Ben şahsen Mustafa Demir’in aday olmasını hiç istemem ama mesleğimin gereği neyse onu yapmak durumundayım. Yani sapla samanı karıştırmadan işimizi yapmak zorunda olduğumuzu belirttikten sonra gelelim asıl konumuza.

 

Önceki gün İlçe Belediye Başkanlıkları konusunda yapılan çalışmalarla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. İl Başkanı, ilçe Başkanları ve Milletvekillerinin yaptıkları görüşmeler sonunda bazı isimler üst kurula gitmiş durumda. Üst kurul o isimler üzerinde bir çalışma yaptıktan sonra isimler Reis-i Cumhur’un önüne konacak. Alt komisyonda ilçelerle ilgili çıkan isimler şunlar; İlkadım’da İl Başkanı yeni ilçe Başkanı yaptığı Hakan Ay’ın ismini vermiş. Ancak Vekillerin tepkisi üzerine Erdoğan Tok ismi ön plana çıktı. İlkadım’da yapılacak telefon anketleri sonunda ortaya çıkacak olan isim üst kurula sunulacak. Ne gariptir ki İlkadım’da yıllarca teşkilat başkanlığı yapmış insanlar varken henüz siyasete girmiş bir ismin ön plana çıkması çok garip geldi bana. Atakum’da durum nedir derseniz: İl Başkanı Oğuzhan Serinkaya ismini vermiş. Milletvekilleri İshak Taşçı’yı söyleyince orada da İshak Taşçı ismi ön plana çıkmış. İlçe Başkanı da İshak Taşçı ismini vermiş. Canik’te İl Başkanı Caner Göktepe ismini vermiş, İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu ismini vermiş. Milletvekilleri ise İbrahim Sandıkçı ismini vermiş. Üst kurula İbrahim Sandıkçı ile Yılmaz Hocaoğlu ismi gitmiş. Tekkeköy’de Hasan Togar’la devam edilecek gibi gözüküyor. Çarşamba’da bazı Milletvekilleri Nihat Soğuk ismini verince vezir hazretleri çok enteresan bir çıkışla onun lise mezunu olduğunu, Başkanlık yapamayacağını söyleyince İlçe Başkanı Halit Doğan ismi ön plana çıkmış ve üst kurula Halit Doğan ismi gitmiş. Burada enteresan olan ne biliyor musunuz? Nihat Soğuk’a ‘Çarşamba’ya aday ol’ diyen vezir hazretleri, ismi ön plana çıkınca karşı çıkan da vezir hazretleri. Ne diyelim herkes işini yapıyor.

 

Terme’de mevcut Başkan yolcu, yerine verilen isim İlçe Başkanı Avukat Ali Kılıç. Salıpazarı’nda Halil Akgül Başkanla yola devam edilecek gibi gözüküyor. Ayvacık’ta ise mevcut Başkan değişecek gibi duruyor. Şehrin batısında durum nedir derseniz; Ondokuzmayıs’ta Topaloğlu’yla devam edilecek deniliyor. Bafra’da da Hamit Kılıç’la seçime girilecek ancak Zihni Başkan kabul ederse Bafra’dan aday gösterilebilir. Alaçam’ın değişmesi gerektiği herkesin ortak kanaati, üst kurula giden isim eski ilçe Başkanı Ali Şengül. Yakakent’te mevcut Başkanın yerine adam bulunamadığından devam edecek gibi duruyor.

 

Gelelim Kavak bölgesine, Kavak’ta mevcut Başkan değişecek gibi gözüküyor. Ön plana çıkan isim Salih Çelik ismi. Lâdik’te mevcut Başkan değişmeli deniliyor ancak yerine gelecek tek isim Nurhan Yapıcı Özel hanıma Lâdik köylerinden oy çıkmayacağı düşünüldüğünden üst kurula mevcut Başkanla Nurhan Yapıcı Özel isimleri gitmiş. Havza’da Murat İkiz’in üçüncü dönemini doldurması nedeniyle değişiyor. Yerine verilen iki isim var biri ilçe Başkanı Sebahattin Başkan diğeri eski Ilıca Belediye Başkanı Erol Pepeç. Vezirköprü’de mevcut Başkanın sağlık nedeniyle değişmesi gündeme gelmiş. Yerine verilen isim de Ahmet Yeni’nin eski danışmanı Adem Tuncer ismi üst kurula verilmiş. Tüm bu yazdıklarım Mustafa Demir’in olmadığı alt komisyonlardan çıkan isimler. Şimdi Mustafa Demir’in de katılacağı üst kurul toplantısı yapılacak, o kurulda Mustafa Demir’in ortaya koyacağı tavır sonunda durum değişebilir.

 

Sözlerimi bitirmeden Memur Sen’e Başkan seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum Necdet Başkanın yerine seçilen arkadaşı tanımamakla birlikte hakkında olumlu bilgiler geldi.  Necdet Başkanla anlaşamadığımız konular olmakla birlikte aynı camianın insanları olduğumuzdan ona karşı bir sevgim var. İki No’lu sendika başkanlığına seçilen Tevfik hoca da arkadaşımız, ona da hayırlı olsun diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR