BUGÜN İKİ SEÇİMİ DEĞERLENDİRELİM

Geçtiğimiz Pazar günü iki seçim yaşadık, birincisi Esnaf Sanatkar Kooperatifler Birliğinin seçimi idi, bir diğeri ise Kavak Dernekleri Federasyonu KADEF'in seçimi idi. Bu iki seçim ilk görünüşte normal seçim gibi görünse de önemli detayları olan seçimlerdi, bugün bu detayları sizlerle paylaşacağız. Dilerseniz önce Esnaf Odalarının seçimini ele alalım, malumunuz bu konuyla ilgili geçtiğimiz hafta köşe yazısı da yazmıştım, konunun arka planının ne olduğunu bir nebze sizlerle paylaşmıştım. Ancak bu konunun biraz daha detaylı ele alınması gerektiğini düşünmekteyim, nedenine gelince burada asıl amaç önümüzdeki yıl yapılacak Esnaf Odaları seçiminin provası yapıldı, bu provada Metin Genççakır'ın karşısında o kadar güçlü bir ekip vardı ki anlatamam, Vezir Hazretlerinden İl Başkanına, bir Milletvekilinden bazı gazetecilere, TSO'daki bazı yöneticilere varıncaya dek herkes Metin Genççakır'ın karşısında idi, yanında ise sadece Fevzi Apaydın vardı. Fevzi Apaydın yapısı gereği çok mülayim bir kişiliğe sahip olmasına rağmen son kongrede yaptığı sert çıkışla rakiplerine ciddi anlamda haddini bildirmiş, hatta “Bana İstanbul ağzı ile konuşmayın” ifadesi her şeyi tek kelime ile ifade ediyordu.

İddialara göre ortada ciddi rakamlar dönmüş, bu işin içerisinde olan siyasetçilerden iş adamlarına herkes olanca gücü ile Genççakır'ı yıkabilmek için çalışmışlar ama aldıkları sonuç ortada. Bu seçim DENGE gazetesi ile ilgili söylediğim hepsi bir taraf DENGE bir taraf tezini bir kez daha haklı çıkardı. Zira bizim dışımızdaki tüm basın camiası Genççakır'ın karşısında oldu, hatta adamcağızın ta yedi sekiz yıl önce ölmüş eşinin üzerinden propaganda yapanlara alet olanlar oldu. Bizim Genççakır'ın yanında durmamızın nedeni şahsen ben Genççakır'ı çok fazla tanımam ama kendisi ile ilgili bu güne kadar bana en ufak bir olumsuz şikayet gelmediği gibi tanıyan herkes dürüstlüğünden, babacanlılığından bahseder. Karşısındakileri de tanırım tamamı arkadaşımdır, bir kısmını da severim ancak ortaya konan irade tamamen şehirdeki Egemen güçlerin kontrolünde bir irade olduğundan yapım ve kişiliğim gereği karşısında olmak gerektiğini düşündüğümden Genççakır'ın yanında oldum. Ayrıca Genççakır'ı devirmek için en ufak bir neden göremiyorum, bunun nedeni kasasındaki para ise ki Apaydın'ın ifadelerinden o anlaşılıyor çok yazık. Bu seçimin mağlubu çok ama galibi iki kişi, birisi Metin Genççakır bir diğeri ise Fevzi Apaydın, her ikisini de tebrik ediyorum, şehirdeki egemen güçlere boyun eğmeden dimdik ayakta durmuşlardır.

İkinci seçim konusuna gelince orada da durum benzeri bir durum, mevcut KADEF yönetimine karşı liste çıkaran Av. İlhan Ayrancı çok sevdiğim değer verdiğim aynı zaman da Avukatım olan bir arkadaşım ancak bana sormuş olsaydı aday olmasını tavsiye etmezdim. Neden tavsiye etmezdin derseniz Kavaklılar üzerinde yapılmak istenen en önemli operasyon İlkadım Belediyesini onların elinden alma operasyonudur, bu kongrede de yapılan bu operasyonun bir parçası olduğunu düşündüğümden benim pırlanta gibi arkadaşımın bu işe alet olmasını asla istemezdim. İlkadım'ı tekrar almak isteyen Ak Parti önce KADEF'i ele geçirmek istediği için mevcut yönetimin karşısında liste çıkarak İlhan Bey'in listesine bir çok Ak Partili isim koymuştur. Bu konuda kanaatimce benim kadim dostum Ahmet Okuyucu'da ikna edilmiştir, aslında Okuyucu çok iyi niyetli bir insan ona Kayınçolarımdan birisi gidip biraz umut verdiyse onu ikna etmiştir, oysa ki ona geçmişte yaptıklarını ben de kendisi de çok iyi bilir ama iyi niyetli olduğundan yine inandığını düşünüyorum. Keşke bu işin içerisine hiç girmeseydi.

Kavaklılar'ın şu andaki patronu İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'dır, Necattin Başkan bu olayı çözmüş olmalı ki daha önce çok anlaşamadığı Yılmaz Karagöz'e destek verdi. Bu anlattıklarınla ilgili ne Ayrancı ile ne Okuyucu ile ne de Demirtaş Başkanla görüştüm sadece ben çektiğim fotoğrafı sizlerle paylaşıyorum ama olay dediğim gibi değilse ben bu işi bilmiyorum demektir,ama yüzde doksandokuz dediğim gibidir varsa aksini iddia eden beri gelsin. Peki bu seçim sonuçları neyi gösterir derseniz iki şeyi gösterir birincisi Kavaklılar'ın patronunun Necattin Demirtaş olduğunu gösterir, ikincisi ise Ak Parti Kavaklılar üzerinde yaptığı operasyonda kaybetmiştir, ilkadım'da Kavaklı bir aday çıkarmaz ise seçimi alma şansı çok zor görünüyor. Ak Partili yöneticiler Ahmet Okuyucu'nun Kavaklı adaya destek olacağını düşünüyor iseler yanılıyorlar artık Kavaklılar akıllandı haberleri olsun. Bu hafta sonu yapılan iki seçimde de Ak Parti'nin destek verdiği listeler kaybetti, bu önümüzdeki süreçte yapılacak yerel seçimlerde kimlerin belirleyici olacağının ciddi bir işaretidir. Demek ki sadece Genel Merkez siyaseti ile bu işler yürümüyor, yerelde de bazı dengeleri gözetmek zorunluluğu var. İşte size hafta sonu yapılan iki seçimin analizi varsa itirazı olan biz buradayız. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR