BU TİP MİNİBÜSÇÜLERE....

BU TİP MİNİBÜSÇÜLERE VEZİR HAZRETLERİ AZ BİLE YAPMIŞ

Karakterim gereği  her  zaman ezilmişten  ve  haklıdan  yana  tavır  aldığım için  Hafif  Raylı Sistem'in  minibüs  ve  dolmuş  esnafına  verdiği  zarara  üzüldüğümden  onların  yanında  olmuştum. Sadece minibüs ve dolmuş esnafının mağduriyetleri  değil, yapılan raylı sistemin işleyiş  biçiminin  halkın  beklentilerinden çok uzak olması  nedeniyle de karşısında durmuştum. Şayet raylı sistem Belediyeevleri'nden başlatılıp, üniversitenin sonuna kadar gitmiş olsaydı ne pahasına olursa olsun yanında olurdum.

            Şehirdeki ulaşım sıkıntısı  nedeniyle  vatandaşın tepkisinin sandığa  yansımadığını söyleyenler   sapla samanı  karıştırıyorlar. Nedenine gelince insanlar yerel yöneticilere veya milletvekillerinin şahıslarına oy vermediler, herkes Başbakan'a oy verdi. Benim oğlum dahi ta İstanbul'dan kalkıp oy vermek için Samsun'a  gelmişse  ve oyunu AK Parti'ye vermişse bunun  nedeninin Vezir Hazretleri veya Fırıldak Vekil olmadığı  açıkça ortadadır. Ak Parti'ye ben dahil oy verenler  Başbakan'ın duruşu, inancı, hükümetin sekiz yıllık  icraatları  nedeniyle oy vermiştir.

            İnsanlar sandığa gittiklerinde, vicdanları ile baş başa kaldıklarında, milletvekili listesini akıllarına getirdiklerinde, AK Parti'ye oy vermek istemediler, ancak diğer partilerin adaylarını ve Başbakan'ı akıllarına getirdiklerinde gözlerini yumup, vebali boyunlarına deyip AK Parti'ye oy verdiler. AK Parti'nin almış olduğu oyun yüzde altmışı bu dediğim kategoridedir. Bunu söyleme nedenim kendim de aynısını yapmış olmamdır.  Fırıldak Vekil bağımsız aday olsun eşi, anası, babası dahil olmak kaydıyla elli tane oy alsın ben bu şehri terk ederim. Ama insanlar Başbakan'ı seviyorlar, sadece Başbakan'ın şahsını değil, icraatlarını da seviyorlar.

Vezir Hazretleri'nin seçim boyunca  bir Allah kuluna gidip AK Parti'ye oy istememiş olmasına rağmen seçim sonuçlarını gördüğünde ganimetten nemalanan ilk kişi olduğunu görünce şaşırmadım, zira o kadir gecesi doğdu!.... Hayatı boyunca hiç hak etmediklerini bedel ödemeksizin ve  emek  harcamaksızın elde ettiğinden  seçim sonuçlarını horon teperek değerlendirmesi kadar normal bir şey yoktur. Erkekse AK Parti'yi arkasına almadan toplumun karşısına çıksın da boyunu, posunu görelim. 2009 yerel seçimlerinde aldığı oy ortada, %2.5'luk kişisel oyunu dahi bugün alma şansı yok.

            Gelelim asıl konumuza. Yazlığa taşınmam nedeniyle  her gün Çatalçam'a  gidip, geliyorum, gerek giderken, gerekse gelirken minibüs  teröründen  kıl payı  kurtuluyorum. Dün sabah yazlıktaki komşumu hastaneye getirmek için iki araç yola çıktık, benim arabamda üç bayan bir de ben vardım, komşumun arabasında kendisi ve eşi vardı. Komşum yavaş geldiği için ben de hız yapamıyordum, ortalama süratimiz 50 km olunca sağ şeritten gitmek zorundaydık. Eğitim Fakültesi'ni geçtiğimde arkamdaki aracın yavaşladığını görünce şerit değiştirmek istedim, ancak geçeceğim şeritte  araç  olunca geçemedim. Arkamdan kırmızı bir minibüs geliyordu, adam o kadar hızlı geliyordu ki üzerime çıkacak sandım.  Kendisine yol vermek için sağ şeride geçmeye çalışsam da şerit dolu olduğundan başarılı olamadım. Trafik canavarı  olduğu  her halinden belli olan kırmızı  minibüsün sürekli kornaya basmasına aldırış etmedim. Kendisine yol verirken bir yandan korna çalıp, bir yandan da el işareti yapıp, kenara çekilmemi isteyince anında kenara çekilip arabadan inmesini bekledim. Meğer bizim canavar patates kabadayısı imiş ben durunca bastı gaza gitti. Demek ki bu tür hareketi sürekli yapıp insanları korkutuyormuş ve insanlarda sessiz kalıyormuş, ama benim gibi bir deliye rast geleceğini bilmediğinden bu işi görev haline getirmiş.

            Bizim sahte kabadayı gaza basıp gidince ben de gaza  basıp gerisinden  işaret vererek durmasını istedim, ama bizimki gaza bastıkça, basıyor. Nihayet Liman Kavşağı'nda yolcu indirmek  zorunda  kalınca arabayla önüne geçip, yolunu  kestim ve gittim yanına. Ulan şerefsiz adam yanımda aile olduğunu görmüyor musun da el hareketi yapıyorsun deyince  beni dövmeye mi geldin dedi. Elbette dövmeye gitmiştim, hem öyle bir dövecektim onu ki bir daha kimseye el hareketi yapamayacaktı, ama onun arabasında bulunan  yolcular  rica edince, baktım ki içlerinde bayan da var  ben de  onun durumuna düşmeyeyim diye çok güzel bir fırçadan sonra saldım gitti. Plakası 55 M 701 yetkili arkadaşlar ilgilenirse memnun olurum, zira ben gereğini yapmış olsam da başka vatandaşlara aynısını yapmaması için cezasını çekmeli.

                Vezir Hazretleri'ne minibüs esnafına yaptığı zulümden ötürü çok kızıyordum ancak bu türden olan minibüs esnafına az bile yapmış, bunlar değil esnaf insan olamazlar, olsalar olsalar trafik canavarı olurlar. Bu tür minibüsçülerle her daim mücadele edeceğimi ama dürüst insanların yanında olacağımı bilmelerini isterim. Kalın sağlıcakla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR