Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

BU POZ UNUTULMAZ

BU POZ UNUTULMAZ

Dört eski bakan hakkında Yüce Divan oylaması yapıldı. Sürpriz bir sonuç çıkmadı. Meclis çatısı altında yapılan her oylama siyasidir. Çoğunluğu elinde bulunduran kararı verir. Çoğunluk Ak Parti'de.

Ak Parti'li bazı vekiller Yüce Divan için evet oyu verse de eski bakanların adalet önünde hesap vermesi başka bahara kaldı. Hesap vermekten şimdilik kaydıyla kurtuldular.

Yüce Divan için evet oyu kullanan Ak Parti'li vekiller için çok kişi vicdanlarının sesini dinlediler,diyor. Katıldığım bir görüş değil. Benim için kalabalıkta artistlik yapıp tenhada özür dileyen insanlardan farkları yok. Eski bakanların yolsuzluk yaptıklarına inanıyorlar ise seslerini duyalım.

Sesini çıkaracak cesareti olmayanın kapalı kapılar ardında verdiği evet oyu bu ülkeye hiçbir fayda sağlamaz.

Oylamadan aklımda iki şey kaldı. Birincisi geçersiz oylar. Vatandaşın oy kullandığı herhangi bir seçimde geçersiz oy olabilir. Yaşlıdır,hastadır,okuma yazması yoktur. O veya bu sebeple oyunu usulüne uygun kullanamamış olabilir. Ama bir vekilin usulüne uygun oy kullanmayı becerememesi utanılacak bir durumdur. Oy kullanamayan birinin ülke  yönetimine ortak olacağı bir makama gelmesi fazlasıyla düşündürücü.

Aklımda kalan ikinci konu ise Egemen BAĞIŞ'ın oy kullanma şekli. Hakkında yolsuzluk iddiaları olan birinin kendine güvenen,nasıl olsa bir şey olmayacak. Biraz eğleneyim pozu. Muhalefet istediği kadar konuşsun,biz atı alır Üsküdar'ı geçeriz pozu. Güç kimde ise hak ondadır pozu.

Adaleti parmak sayısında arayan,biz çoğunluğuz,siz kimsiniz? diyenlerin pozu. Parmak sayısının bir gün değişebileceğini hesap edemeyenlerin pozu.

Çikolata kutularının hesabının bugün değilse bile bir gün sorulacağını bilmeyenlerin pozu. Bu günkü üstünlüğüne güvenerek yarının ne getireceğini düşünmeyenlerin pozu.

Yüce Divan için red oyu çıkmasının,kimseyi aklamadığını,hesap verme yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi değil,mahkemeler olduğunun farkında olmayanların pozu.

Vekillerin sadece mahkemeye çıkıp çıkmama noktasında oy kullandığının,kişiyi aklayacak olanın hakimin beraat kararı olduğunu idrak edemeyenlerin pozu.

Geçmişten ders almamış,gücün devamlı olduğu yanılgısına düşenlerin pozu. Türk Milleti'nin el üstünde tuttuğu insanları zamanı geldiğinde,bir anda yere bıraktığını bilmeyenlerin pozu.

Taha Uğur TÜRKMEN,Milletin Adamları isimli kitabında güzel bir noktaya parmak basmış. Gücü elinde bulunduranların akıllarından çıkarmaması gereken bir nokta.

''Adnan MENDERES'in de içinde bulunduğu uçak,1959 senesinde İngiltere'ye giderken kaza geçirmiş, bir müddet Londra'da tedavi gören Başvekili,Türkiye'ye dönüşünde on binlerce vatandaş tarafından karşılanmış ve Allah'a şükür için bir çok koyun,deve,sığır kesmişlerdi.Ama Adnan MENDERES idam edileceği zaman,yüz kişi Beyazıt'tan Aksaray'a kadar protesto yürüyüşü yapamamıştı.''

Adnan MENDERES için çok göz yaşı döküldü. Çok kimse onun suçsuz olduğunu düşünüyordu. Masum olduğuna şahitlik ederdi. Buna rağmen güç el değiştirdiğinde kimse arkasında durmadı. Ülkeye yıllarca hizmet etmiş masum birinin idamına sesini çıkarmadı.

Egemen BAĞIŞ için aynı durum söz konusu değil. Suçsuz olduğuna inanan,masumluğuna şahitlik edecek insan sayısı az. Arkasında halk desteği yok. Halk kendisini değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ı destekliyor. Hükümetin zarar görmemesi için susanlar var.

Bakara ile yaptığı makarayı,çikolata kutularını ve oy kullanırken verdiği pozu bu millet unutmaz. Cumhurbaşkanı ve hükümet kendisinden desteği çektiği gün bu konuları tekrar masaya yatırır…

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR