BU PLAN TüRKiYE’Yi KALKINDIRAMAZ

BU PLAN TüRKiYE’Yi KALKINDIRAMAZ
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, kalkınma planlarının, ülke kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılarak, kalkınması ve refahın sağlanması açısından çok büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Hükümetin On Birinci Beş Yıllık Kalkınma Planı hakkında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, bu kapsamda dünya ülkeleri yüz yılını planlarken, maalesef biz ülkemizde beş yıllık planlarımızı bile hâlâ vaktinde, zamanında Meclise getiremez ve planlayamaz hale geldiğimizi ifade etti. İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, On Birinci Beş Yıllık Kalkınma Planı yürürlüğe girmesi gereken tarihten sekiz ay sonra hükümet tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilmesi konusunu da eleştirerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki bu durum, Türkiye’nin 60 yıllık planlama geçmişine de son noktayı koymuştur. Devlet Planlama Teşkilatını kapatan ve kapısına kilit vuran hükümet, ne yazık ki, önünü göremez ve planlama yapamaz hale gelmiştir. Planlama olmadan hiçbir şey olmaz. En basitinden üretim olmaz, istihdam olmaz. Enflasyonu düşüremezsiniz, büyümeyi sağlayamazsınız ve işsizliği önleyemezsiniz. Kısacası Türkiye’yi geliştiremezsiniz. Bütün bunlar, iyi bir planlamayla ancak gerçekleştirilecek değerlerimizdir. Hükümetin Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planı ve 2023 hedeflerinde büyüme, enflasyon, kişi başı milli gelir,  GSYH ve işsizlik gibi konularda büyük oranda sapma meydana gelmesinin en önemli nedenlerinin arasında işte bu plansızlık yatmaktadır.

"MİLLETİN ONAYINA SUNULMALI"
Bizler, kalkınma planlarını ekonominin Anayasası olarak görüyoruz.  Bu nedenle de, hazırlanan kalkınma planlarının bu titizlikte hazırlanması ve milletimizin onayına sunulmasını istiyoruz. Parti olarak bizim düşüncemiz tamamen bu doğrultudadır.  Ama elimizdeki veriler, bu kalkınma planının önemine ve ehemmiyetine uygun bir şekilde hazırlanmadığını ortaya koymaktadır.  Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planında bu hedefleri tutturamayan hükümet, On Birinci Beş Yıllık Kalkınma Planında 4,3’lük büyüme, 1080 dolar GSYH, 12,484 kişi başı milli gelir, 9,9 oranında işsizlik ve yüzde 5’lik enflasyon oranı hedeflemektedir.  Bu anlayışla hükümetin, bu hedefleri tutturması da mümkün görülmemektedir. Hükümet, bu hedeflerle Türkiye’yi kalkındırmak bir yana milletimizin iki yakasını bile bir araya getiremez."

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum