BU OYUN PLAY OFF'LAR İÇİN ÜMİT VERMİYOR

TFF 2. Lig'de Yılport Samsunspor deplasmanda Manisaspor'a konuk oldu. Geçen hafta kendi saha ve taraftarı önünde Uşakspor'u 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Kırmızı şimşekler bu mücadelede sahaya her zamankinden farklı ilk 11 ile çıktı. 

Teknik direktör İsmet Taşdemir Manisa deplasmanında kadroda rotasyona giderek sahaya sürdüğü 11'de play-offlar öncesi takımdaki tüm futbolcuların performansını değerlendirmeyi düşünüyor.

Bu hafta Manisa deplasmanında Manisaspor ile Play-offlar öncesi prova maçına çıkan Kırmızı şimşekler bu mücadelede alacağı farklı bir skorla play-offlar öncesi moral ve motivasyonunu üst seviyelere çıkarmak istiyordu. Ancak bu mümkün olmadı. 

Maçın fazla önemi olmamasına rağmen Samsun'dan taraftarlarımız yine de takımlarını yalnız bırakmayarak Manisa yollarına düştüler. Bu play-off mücadeleleri öncesi takdire şayan bir davranış.

Maça gelirsek, Manisaspor'un 2000 doğumlu gençleriyle formaliteden bir maça çıkan Samsunspor, maçta keyif vermedi. Dk.8'de Muhammet Beşir golü atmasa oyun üstünlüğümüz olmayan bir maç izledik. Dk.80'a kadar 1-0'ı koruyan bir anlayışla yavaştan alan Yılport Samsunsporlu oyuncular kale önünde paslaşıp durdular. İsmet hoca rotasyona giderek ilk 11'de değişiklik yaptı ancak yedek takım olarak düşünmek çok yanlış. Çünkü sahaya çıkan takım bu ligde hangi takımda olsa ilk 11 oynayabilecek kalibrede futbolcular. Çoğusu zaten ara transferde büyük umutlarla takıma kazandırılan futbolcular. Aytaç Kara'dan Onur Eriş'e kadar rotasyon oyuncuları denilen bu çocuklar hangi takımda olsa ilk 11'de görev alır. Yani ligden düşmüş amacı kalmamış formalite maçına çıkmış Manisaspor'a karşı kimse yedek takımla çıktık demesin. Değerli rakibimiz her türlü zorluğa ekonomik darlığa rağmen altyapı oyuncularıyla bize karşı çok güzel futbol oynadılar, mücadele verdiler. Ancak bizim takım uyumsuzluk isteksizlik içinde kıvrandı. Ne oynadığını bilemeyen sistemi olmayan bir Samsunspor izledik dün. Bunun bir nedeni de rotasyona gidildiği için oyuncular takım oyunu oynamaktan ziyade kendilerini gösterme gayreti içerisinde bireysel oynama arzusu içine girdiler. Farklı kazanmamız gereken bir maçta 2-1 galip gelmemiz beni utandırdı. Aslında utandıran şey skordan ziyade kötü futbol. 

Biz yılların efsane Samsunsporuyuz. Ne kadar zorluklardan geçtik, takım iflasın eşiğinden geçti ve bugünlere geldik. Ancak ne yazıkki varlık var, imkân var, her türlü taraftar desteği hem deplasmanda hem kendi evinde var. Olmayan şey ise ruhsuz, takım oyunundan uzak sistemsiz bir kenar yönetimi. Şimdi ise gelelim yazımızın başlığına;

Şampiyonluk gitti. Umutlar play offlarda ancak işin doğrusunu söylemek gerekirse, hoca istediği kadar rotasyon yapsın bu takım ümit vermiyor. Kaza geliyorum diyor. İsmet hocadan bir isteğim var, bu takım ne kadar ümit vermiyor olsa da ne yapıyorsa yapsın bu ligden bizi kurtarsın. Eğer son ümidimiz olan play offlardan çıkamazsak bu taraftar sizleri asla affetmez. 

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR