Bu ne sevgi ah...

Bu ne sevgi ah...
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, ‘Tersanesi projesi’ fiyaskoyla sonuçlanınca, şimdi de yerli otomobil projesini ortaya attı. Haber Gazetesi imdada yetişip, Başkan Yılmaz'ın projesine sahip çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, ‘Tersanesi projesi’ fiyaskoyla sonuçlanınca, şimdi de yerli otomobil projesini ortaya attı. Haber Gazetesi imdada yetişip, Başkan Yılmaz'ın projesine sahip çıktı. Daha önce sürekli Büyükşehir Belediyesi’nin aleyhinde yazılar yazan Necdet Uzun’un şimdi niye lehte yazdığı merak konusu olurken, “Olay tamamen duygusal mı?” dedirtti.

Geçmişte 'elektrik ihalesi' yüzünden kavgalı oldukları öne sürülen ve uzun bir dönem tepelerinde kara bulutların dolaştığı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Borsan Grup arasında bu aralar su sızmıyor. Borsan'ın sahibi olduğu Haber Gazetesi Başkan Yılmaz'la yeniden dirsek temasına girdi. Gazeteden Başkan Yılmaz'a tam destek geldi.

13 YILLIK YALAN

Samsun'da 2004 yılında 'Tersane' vaadiyle halkın karşısına çıkan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, '15 bin kişiye istihdam sağlayacağız' diyerek halkın karşısına çıkmıştı. Aradan 13 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen bu vaat bir türlü hayata geçemedi. Kamuoyunda, 'Balon proje'' olarak akıllarda kalan tersane vaadi şimdi de yerini 'Yerli otomobil alanı' olarak anılmaya başlandı.

HABER’DEN TAM DESTEK

Yerli otomobil fabrikasının Samsun'da açılma ihtimali heyecan yarattı. Bu heyecanı günlük vaatleri arasına alan Başkan Yılmaz, yerli otomobil üretim alanı olarak teklif edilen tersane bölgesinin yıllardır âtıl vaziyette bulunduğunu ve devletin milyonlarca lira yatırım yapmasına rağmen istenilen hedefe ulaşılamadığını belirterek şimşekleri o arazi üzerine çekti. Başkan Yılmaz, bunları söylerken Borsan Grup'un sahibi olduğu Haber Gazetesi de potaya girerek destekleyici haberler yapmaya başladı.

ELEKTRİK İHALESİ NE OLDU?

Bir dönem 'elektrik ihalesi' yüzünden aralarının bozulduğu iddia edilen ve kavgaları gazete sayfalarına taşınan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Borsan Grup arasında bu aralar su sızmıyor. Geçmişte, Haber gazetesinin de sahibi olan Borsan Grup'un, Büyükşehir Belediyesi'nden elektrik ihalesi alamadığı iddiasıyla aralarında yaşanan kavga sayfalara yansımıştı. İki grup arasında kavga tatlıya bağlanmış olmalı ki, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'un tatlı sohbeti gazetede yer aldı.

YENİ UMUT OLARAK SERVİS EDİLDİ

Başkan Yılmaz'ın bir dönem Samsun istihdamı için can yeleği olarak sunduğu ama yıllar geçmesine rağmen faaliyete bir türlü geçirilemeyen ‘Tersanesi fiyaskosu’, Haber Gazetesi'nin sayfalarına şimdi de 'yerli otomobil' projesi ve yeni bir umut olarak servis edildi.

BU ZAMANA KADAR NEDEN GÜNDEME TAŞIMADINIZ?

Başkan Yılmaz, yılar geçmesine, verdiği vaatleri unutmuşçasına tersaneden hiç söz açmazken, bahse konu arsayı şimdi de başka bir proje için piyasaya sundu. Haber gazetesinde yer alan haberde, Başkan Yılmaz, yerli otomobil üretim alanı olarak teklif edilen tersane bölgesinin yıllardır âtıl vaziyette bulunduğunu ve devletin milyonlarca lira yatırım yapmasına rağmen istenilen hedefe ulaşılamadığını belirterek, şunları söylüyor: "Tuzla ve Pendik'te tersane alanı sıkıntısı çekilmesi üzerine Gelemen'de büyük bir yer ayırdık. Ancak o günden bugüne tersane yatırımcıları ciddi biçimde bir proje ortaya koyamadı. Bu alanın bir bölümünü de tarım arazisinden çıkardık. Yerli otomobil üretimi için uygun bir yer. Samsunlular olarak yerli otomobil üretimine talibiz. Ancak, bu gerçekleşmediği taktirde, savunma sanayi başta olmak üzere bu alan tahsis edebilir."

NECDET DURUR MU, HEMEN KÖŞE YAZDI

Haberin gazetede yer alması elbette yetmezdi. Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, konuyu köşesine taşıdı. Başkan Yılmaz’la aralarındaki sohbeti anlatan Uzun, şöyle yazdı:

“Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tersane alanını, yerli otomobil üretimi için uygun yer gösterince, bir kıpırdanma olduğunu söyleyebilirim!..

Dün, bir açılışta karşılaştığım Yılmaz'a, "Samsun'da, yerli otomobilin üretimi gerçekleşmezse, tersane alanının sanayiye açılıp açılmayacağını" sordum...

"Açılmalı" dedi ve bunun da ihtiyaç olduğunu söyledi...

Ne var ki, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bu değişim için onayı gerekiyordu.

Yılmaz, bakanlık onay verdiği takdirde, mecliste gerekli düzenlemeleri yapabileceklerini kaydetti...”

Ahmet Ufuk Erkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.