BU NASIL PLATFORM

BU NASIL PLATFORM
SAMKON’u baypas etmek için kurulduğu iddia edilen Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun kurucuları arasında yer alan isimlerin tartışmalı olmaları dikkat çekti.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak yeni kurulan oluşumun Samsunluların en üst hemşehri konfederasyonu olan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON)’u baypas etmek amacıyla kurulduğu iddia edildi. Bu iddiayı güçlendiren en önemli gösterge ise SAMKON’un son kongresinde seçimi kaybeden listeyi desteklediği için SAMKON Onursal Başkanlığından alınan Kaya Aşçı’nın adını platforma SAMKON Onursal Başkanı olarak yazdırması oldu. SAMKON, Kaya Aşçı’nın son kongrede Onursal Başkanlıktan alındığını açıkladı. Bu gelişme sonrası kurulan yeni oluşumun, SAMKON’u baypas platformu mu, sorusunu akıllara getirdi.

 

TÜZEL KİŞİLİĞİ OLMAYAN PLATFORM NE İŞE YARAR?

 

Dernekler kanununa göre herhangi bir tüzel kişiliği olmayan, sadece belli bir amacı gerçekleştirmek için geçici süreyle hizmet etmesi gerektiği açıkça dernekler kanununun bir maddesinde belli olan platformun, ne işe yarayacağı da merak konusu oldu. Platform sadece belli bir işi gerçekleştirmek amacıyla geçici süreyle kurulabiliyor. Örneğin yerli otomobil Samsun’da üretilsin platformu kurulabilir. Ancak SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş’ün bu konuda ilk açıklamayı yapmış olması böyle bir platforma ihtiyaç olmadığını da ortaya koyması açısından dikkat çekici.

 

KAYA AŞÇI HANGİ SIFATLA PLATFORMDA?

 

Daha önce SAMKON Başkanlığı yapmış olan Bafralı iş adamı Kaya Aşçı, SAMKON’un son kongresinde Sezgin Gümüş’e karşı liste çıkaran İbrahim Denizi açıkça desteklemiş, seçimi kazanan Sezgin Gümüş yönetimi de Kaya Aşçı’yı SAMKON Onursal Başkanlığından almıştı. Kurulan Samsun Platformunda Kaya Aşçı’nın SAMKON’un onursal başkanı olarak yazılmış olması SAMKON’daki seçimi kaybeden ekibin paralel konfederasyon kurma çalışmaları olarak yorumlandı. Kaya Aşçı’nın, İstanbul’da iş adamı olmakla birlikte Bafra’da Turizm Fakültesi yaptığı biliniyor. Kamuoyu, Kaya Aşçı’nın Samsun’a yeterli yatırım yapmadığını tartışırken böyle bir platformda yer almasının doğru olmayacağını dile getiriyor.

 

OSMAN YILMAZ MI ORGANİZE ETTİ?

 

Kurulan yeni platformu kısa adı ASİAD olarak bilinen Ankara Samsunlu İş Adamları Derneği Başkanı Osman Yılmaz’ın organize ettiği iddia ediliyor. Osman Yılmaz’la ilgili geçmişteki bazı olayları ve sabıkaları nedeniyle Samsun kamuoyunun bilmediği konuların da yakında gündeme geleceği iddia edildi. Samsunluları temsil eden insanların mazilerinin tertemiz insanlardan oluşması göz önüne alındığında Osman Yılmaz’ın Samsunluları ne kadar temsil edeceği de merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.