BU NASIL İŞ

BU NASIL İŞ
Erdoğan Çakmak’ın Eğitim Araştırma Hastahanesi'nde olan kadrosunda çalışması gerekirken yılbaşından beri rapor aldığı ve yurdun her tarafında sendikal çalışmalarına katıldığı iddia edildi.

MHP'ye yakınlığı ile bilinen Türk Sağlık Sen Başkanı iken MHP yöneticilerinin kongrede görev almasına karşı çıkması sonucunda aday olamayan ve daha sonra İYİ Partiye yakınlığı ile bilinen Hürriyetçi Sağlık Sen'in kuruluşunda yer alan Genel Başkan yardımcısı olduktan sonra oradan da ayrılmak zorunda kalan ve yeni bir sendika daha kurup, üye toplamaya çalışan Erdoğan Çakmak’ın Eğitim Araştırma Hastahanesi'nde olan kadrosunda çalışması gerekirken yılbaşından beri rapor aldığı ve yurdun her tarafında sendikal çalışmalarına katıldığı iddia edildi.

CUMHUR İTTİFAKININ ALTINI OYMA ÇALIŞMASI MI?
Cumhur ittifakına bağlı Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen dışında bir sendikal faaliyette bulunan ve bu çerçevede rapor alarak sendikal faaliyetlerini yürütmeye çalışan Erdoğan Çakmak’a karşı yapılan bu uygulamanın Cumhur ittifakının altını oyma çalışması olduğu ve bunu yapan bürokratların iktidara karşı bir çalışma içerisinde oldukları iddia edildi.

ŞEHİR DIŞINA ÇIKILDIĞINDA RAPOR İZNE DÖNMELİ
657 sayılı devlet memurları kanununa göre bir kamu görevlisinin raporlu olduğu günlerde rapor aldığı ilin dışına çıkması yasak. Şayet şehir dışına çıkacaksa veya raporunu başka şehirde geçirecekse bunu izne çevirip şehir dışına o şekilde çıkma zorunluluğu olmasına rağmen Erdoğan Çakmak’ın raporlu olduğu dönemlerde şehir dışına çıkarak sendikal faaliyetlerde bulunması ve bunu sosyal medya hesaplarından yayınlamış olması Eğitim Araştırma Hastahanesi yöneticilerinin göz yumması anlamını taşıdığı iddia edilmekte.

bas-hekim-ersin-bey.jpeg

HAKEM HEYETİNE NEDEN GÖNDERİLMEDİ?
Sağlık Bakanlığı'nda çalışan personellerin normal raporlarını kullandıktan sonra aldıkları uzun süreli raporları Hakem Heyetine götürme zorunluluğu olduğu ama Erdoğan Çakmak’la ilgili bu uygulamanın yapılmamış olması yetkililerin görevlerinin gereğini yapmadığı sorusunu akıllara getirmekte. Çakmak’ın geçtiğimiz hafta sonu biten raporunu tekrarlamak üzere Eğitim Araştırma Hastanesine gittiği, yeniden rapor almak üzereyken gelen tepkiler üzerine iptal edildiği iddia edilmekte.

whatsapp-image-2022-07-03-at-19-54-34.jpeg

HASTANE YÖNETİMİ GÖZ MÜ YUMDU?
Rapor alan devlet memurlarının raporlu oldukları zamanlarda şehir dışına çıkmalarının yasak olduğu bilinmesine rağmen Eğitim ve Araştırma Hastahanesi'nde laboratuvar teknisyeni kadrosunda bulunan Erdoğan Çakmak’ın raporlu olduğu günlerde şehir dışında sendikal faaliyetlerde bulunduğu ve bunu da sosyal medya hesaplarından paylaşmasına rağmen hastane yönetiminin yasal işlem yapmaması bu nasıl iş sorusunu akla getirmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.