BU NASIL İŞ?

BU NASIL İŞ?
Samsun Üniversitesi yerleşkesinde ileride yapılması planlanan Tıp Fakültesi için üniversite alanı olarak imara işlenmiş bulunan eski Gazi Belediye Başkanı Nihat Batur’a ait arazi, Nihat Batur’un itirazı üzerine Üniversite alanından çıkarılıp imara açıldı

ÜNİVERSİTENİN BÜTÇESİNİN OLMAMASI BU KARARI GEREKTİRMEZ
Samsun Üniversitesi’nin özel mülkiyeti özelleştirecek bütçesinin olmadığını söylemesi imar planının değişikliğini gerektirmez. Yasa gereği imar planlarında eğitim, yol, dini  tesis gibi kamu hizmetlerine ayrılan alanların beş yıl süre ile kamulaştırma mecburiyeti yok. Bunu bürokratların bilmesine rağmen Samsun Üniversitesi Rektörlüğüne neden böyle bir yazı yazıldığı, verilen cevap sonunda neden bu kadar acele edilerek yapılan itirazın kabul edildiği de kamuoyunda merak uyandırmış durumda.

nihat-batur.jpg

BÜROKRATLARIN UYANIKLIĞI MI?
Samsun Üniversitesine ayrılan alanla ilgili eski Gazi Belediye Başkanı Nihat Batur’un yaptığı itirazı Belediye meclisine taşıyan Büyükşehir Belediyesi Bürokratlarının yeni meclis üyelerinin ve Belediye Başkanlarının acemiliğinden yararlanarak böyle bir uyanıklığı yapmış olabilecekleri kamuoyu nezdinde konuşulmaya başlandı. 

prof-dr-mahmut-aydin-e55c3001ba8e8d039c80.jpg

DEVLETTE BÖYLE BİR UYGULAMA YOK
Okul, yol, hastane gibi toplumun temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Belediyelerin imar planlarında yapmış oldukları değişiklikler vatandaşın talebi ve itirazı doğrultusunda eski haline getirilme konusu bugüne kadar devlette görülmemiş bir uygulama olduğu göz önüne alındığında yapılan bu imar değişikliğinin neden yapıldığı da merak konusu olmuş durumda.

meclis-belgesi.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.