BU NASIL AÇIKLAMA?

BU NASIL AÇIKLAMA?
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın kar temizliği hakkındaki maliyet bahanesi büyük tepki topladı

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK
Samsunu esir alan kar yağışı, araçlara ve vatandaşlara eziyet olmaya devam ediyor. Trafiğe kapalı yollar, özellikle İstiklal Caddesi'nin Çiftlik diye isimlendirilen yaya yolu, düşmelere ve yaralanmalara maruz kaldı. Esnafın büyük gayret gösterip dükkan önlerini temizlemesi de yeterli olmadı. Samsunluların gerek telefonla, gerek sosyal medya aracılığıyla dile getirdiği serzenişine cevap olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan "bütçe" bahanesi geldi.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklama şu şekilde: "Elbette karla mücadele ediyoruz. "Çalışma yok, belediye hiçbir mücadele vermiyor" diyerek serzenişte bulunanlar, biz bu yolların hepsini sabaha kadar açarız. Açarız ama haftanın sonunda önümüze bir bütçe gelir ve o parayı ödemek için de iki büklüm oluruz. Bu paralar milletin parası. Önceliğimiz acil durumlar. Hasta olur cenaze olur ekiplerimiz seferber olur. Ama bazen bakıyoruz adam arabasını garajdan çıkaramamış ya da evine giden yol kapalı, çarşıya gelememiş. Sırf bu yüzden bize yolu açtırıyor. Har vurup harman savuramayız". 

ŞEHİR KARDA KAYBOLMAZ
Şehirler, hele de büşükşehir statüsündeki şehirler, bu gibi doğa koşullarına esir olmaz yorumunu yapan vatandaşlar, bu bahanenin, akıl sağlığı sorunu olduğunu düşündüklerini dile getirdiler. İlçelerin, köylerin, kazaların durumunun bile Samsun merkezden iyi olduğunu söyleyen Samsunlular, buzda düşenlerin vebalinin bu zihniyetin üzerinde olduğunu da belittiler. Bir yöneticinin ağzından çıkan, etik olmayan, hastalıklı bir bahane üretme cümlesi olarak değerlendirdiler. 

GOLF SAHASINDAN YA DA YILLANMIŞ BİNALARI YIKMAKTAN PAHALI MI?
Yörükler mahallesindeki yıkımı ve golf sahasını hatırlatan kamuoyu, kar küremenin bunlardan daha mı pahalı olduğu sorusunu sordu. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum