BU MİLLET ESKİ MİLLET DEİL !

BU MİLLET ESKİ MİLLET DEİL !

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Türkiye, 16 Nisan'dan sonra Batı kaynaklı zulümlerin son bulması için çalışacaktır. Bunun için liderimiz, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen, Birleşmiş Milletlerdeki zulme karşı duran Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeliyiz." dedi. 

Erdoğan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen Ensar Vakfı İcazet Programı'nda, 1960 darbesi olduğunda kimsenin sokaklara çıkamadığını, 1951'de ezanın Arapça okunması düzenlemesi yapıldığında, insanların yansıtamadığı şeyleri yansıtabilir hale geldiğini söyledi.Türk milletinin üzerinden 200 yıl boyunca bir modernleşme, batılılaşma baskısının silindir gibi gelip geçtiğini anlatan Erdoğan, özgüven, kimlik ve karakterinin ayaklar altına alınmaya çalıştığını vurguladı.Erdoğan, 15 Temmuz'un, Türk milletinin ellerindeki, ayaklarındaki prangaları kırdığı anlamına geldiğine dikkati çekerek, "O prangaları kıran millet, 1960 darbesinde sokağa çıkmayan milletten tankların önüne yatan millet haline geldiğini gösterdi. Bu işte tekrar inancımıza kavuşmamızın nasıl somut neticeler verdiğinin göstergesidir. Ülkemizde darbeci zihniyet yaşadığı müddetçe bilecek ki bu millet eski millet değil. 15 Temmuz'u yapan zihniyet, 'Televizyondan bir alt yazı geçirsek, kimse sokağa çıkamaz' diye konuşuyordu. Ne oldu? Bu millet onları nasıl mahcup etti, nasıl dünya gözüyle rezil rüsva etti, çok güzel şekilde izledik." diye konuştu. 

"Avrupa, zulmetme, insanları atınla, itinle taciz etme"
Türkiye'nin halk oylamasından daha güçlü çıkacağına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Avrupa, zulmetme, insanları atınla, itinle taciz etme. Ülkelerle diplomatik ilişkilerini bir kısım faşist grupların siyasetlerine esir etme. Suriye ve Irak'taki göçmenlere zulmetme. 'Sen zulmedeceksen biz bakarız onlara' diyoruz. Onların almak istemediği Iraklı, Suriyeli milyonlarca göçmen kardeşimize ev sahipliği yapmamız, aslında Avrupa'ya insanlık öğretmemiz, insanlık dersi vermemizdir. Bunlar bize yüzlerce yıl hümanizm öğrettiler, 'İnsan hakları, demokrasi, özgürlük, Batı'nın değerleri' dediler. Bosna Hersek'te 250 bin insan katledilirken kılını kıpırdatmayan bir Batı gördük. Ruanda'da 1 milyon insan katledilirken Belçika'nın yanı başında seyredişini izledik. Irak'ta, Suriye’de kan aktı. Hala petrol kimin kontrolünde akacak, bunun hesabının peşindeler. Demek ki bizim güçlü Türkiye olmamız gerekiyor. Türkiye, 16 Nisan'dan sonra Batı kaynaklı zulümlerin son bulması için çalışacaktır. Bunun için liderimiz, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen, Birleşmiş Milletlerdeki zulme karşı duran Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeliyiz."Türkiye'de darbecilerin yazdığı anayasaların kullanıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu ülke darbecilerin yazdığı anayasalar ile yönetilmemeli. Bu ülkeye halkın seçtiği insanların hazırladığı anayasayı layık görelim. Halkımıza gidip bunu soralım." dediğini belirten Erdoğan, artık millet ile yönetim arasındaki aracıların devreden çıkacağını, milletin cumhurbaşkanını seçip 5 sene sonra memnun kalmıyorsa indirip yerine başkasını getirebileceğini kaydetti.Programda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Kur'an-ı Kerim'i hatim eden öğrencilere hediyeler verdi.Toplantıya Vali İbrahim Şahin, Ensar Vakfı Genel Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ile vakfın Samsun şube başkanı Hüseyin Peker de katıldı.Daha sonra Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne giden Erdoğan, öğrencilerle sohbet etti. Burada Erdoğan ile Bakan Kılıç ok attı. Erdoğan, Bakan Kılıç'a ok atmanın inceliklerini anlattı.Erdoğan ve Bakan Kılıç, ardından Atakum Belediyesince yaptırılan ve down sendromluların çalışacağı kafenin açılışını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum