BU KİMİN İÇİN?

BU KİMİN İÇİN?
Büyükşehir Belediyesinin sürekli söküp yaptığı kaldırımları gören vatandaşlar Büyükşehir Belediyesinin kullandığı ‘Sizin İçin’ sloganına bu kimin için yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Büyükşehir Belediyesinin sürekli söküp yaptığı kaldırımları gören vatandaşlar Büyükşehir Belediyesinin kullandığı ‘Sizin İçin’ sloganına bu kimin için yorumlarının yapılmasına neden oldu. Yüzüncü yıl Bulvarından Gazi Devlet Hastanesine çıkan ana yoldaki kaldırımları sürekli söküp, yenilemenin vatandaşın cebindeki parayı birilerine vermek adına mı yoksa hizmet adına mı yapıldığı da merak edilmekte.

 

YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ?

 

Büyükşehir Belediyesinin bir milyara yakın borcu olduğu göz önüne alındığında sürekli olarak sağlam olan kaldırımları yıkıp yerlerine yenisini yapmaya çalışmaları akıllara durgunluk verecek boyutta israf olarak nitelendirilmekte. Vatandaşın parasını boşa harcamakta maharetli olan Büyükşehir Belediyesinin bu uygulaması akıllara ‘Yazık günah değil mi?’ sorusunu da getirdi. Bunca yapılması gereken iş varken sürekli olarak kaldırımları bozup yeniden yapmak bu şehre hizmet mi yoksa ihanet mi onunda tartışılır yanı olduğu bir gerçek.

 

MÜTEAHHİT DE YANDAŞ MI?

 

Büyükşehir Belediyesinin alışkanlık haline getirdiği ve sürekli olarak uyguladığı ihalesiz iş verme konusundaki alışkanlıkları hem denetleme raporlarında hem de teftiş raporlarında açıkça olmasına rağmen bu işi de 22/d ye göre ihalesiz yandaşlarına verip vermediği de merak konusu olmuş durumda. Her yıl Meclis üyelerinin oluşturduğu Denetleme komisyon raporlarında belediyenin aynı kişilere ihalesiz 22/d maddesine dayanarak verdiği işler tenkit edilmekle kalmamış gerek Sayıştay denetçileri gerekse İçişleri Bakanlığı Müfettişlerince de uyarılması dikkatlerden kaçmadı.

 

BÜTÇENİN YÜZDE ONUNU GEÇEMEZ

 

4734 ve 2886 sayılı ihale kanunlarında 22/d olarak bilinen kurumların ihalesiz iş verme yetkilerinin kurum bütçelerinin yüzde onunu geçemeyeceğini hüküm altına almış olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesinin bu oranı çok geçtiği iddia edilmekte. Bütçenin yüzde onunu geçmesi halinde görevi kötüye kullanma suçunun oluşacağı da dikkate alındığında Büyükşehir Belediyesinin bu konuda ciddi anlamda sıkıntıya gireceği de açıkça ortaya çıkmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.