Bu isot yakmıyor, ferahlatıyor!

Bu isot yakmıyor, ferahlatıyor!
ŞANLIURFA’da esnaf 45 yaşındaki Ömer Vurmuş, yöre sofrasının vazgeçilmezi acı kırmızı biberden yapılan isotla kolonya üretti.

Haşimiye Meydanı’nda 20 yıldır kozmetik ve parfüm işiyle uğraşan Ömer Vurmuş, yüzde 70'i acı biberden yapılan istotan kolonya üretip 5 liradan satmaya başladı. Kentin kültürünü Türkiye ve dünyaya tanıtmayı amaçlayan Ömer Vurmuş, müşterilerden olumlu tepkiler aldığını söyledi. 

İsot kolonyasının seri üretimine geçerek, Türkiye ve dünya pazarına girmeyi amaçladığını ifade eden Vurmuş, şunları söyledi: 

"1965 yılından bu yana baba mesleğini sürdürüyorum. Kendimizi geliştirme adına ne yapabiliriz diye düşündüm, çünkü esansın içinde büyüdüm. Şanlıurfa için neden biber kolonyası olmasın dedim. Malum biberli yani isotlu dondurma üretildi zaten sofralarda da tüketiyorduk. Ben de biberi kolonyada kullandım ve kısa sürede tanındı. Türkiye çapında da telefon aracılığıyla sipariş alıyorum. Amacım Türkiye ve dünya pazarında açılmak. Devamında yeni çeşitlerimizle hem Şanlıurfa’nın sanayileşmesi bakımından, hem de kendi işlerimizi geliştirme bakımından bir şeyler üretmeye çalışıyorum."

İş yerine gelen müşterilerin tezgahta biber kolonyasının ilk döküldüğünde 'Yakar mı?' diye korktuğunu belirten Ömer Vurmuş, "İnsanlar kolonyayı yüzüne direk süremiyor. Yüzüne kolonya sürünmek istemeyen müşterilere ise kendimiz önce yüzümüze sürüp daha sonra onların avuçlarına kolonya döküyoruz. Kolonyamız esans ve alkolden üretiliyor. Hiçbir yüze veya cilde zarar vermez. Herhangi bir alerjiye de sebebiyet vermemektedir" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.