BU İŞ NEYE BENZİYOR BİLİYORMUSUNUZ

     Dünkü Mitingle ilgili yazı yazma gereği duymadım, nedenine gelince malumun ilanına gerek yok da ondan, bu toplum Cumhurbaşkanını sevdiği ortada, Referandum sonucu da üç aşağı beş yukarı belli. Şimdi kalkıp yok dünkü miting şöyleydi, böyleydi demenin anlamı yok, görünen köy kılavuz istemez, her şey açık ve net ortada, bu saatten sonra takla atmaya da gerek yok, millet her şeyi tüm çıplaklığı ile görüyor. Bizim işimiz gözüken şeylere yorum yapmak değil, tam aksine siyasette olup bitenlerin perde arkası olaylarını yazmaktır, toplumun bilmediği konularda onları aydınlatmaktır vazifemiz, örneğin geçtiğimiz Pazar günü şehrin gündemini oluşturan konu Doğu Perinçek’in gazetesinin yaptığı manşet olmuştur, iki gündür bu konuyla ilgili telefonlara cevap vermekten usandım. Gazete okuyanlar konuyu öğrenmiş durumdalar ancak gazete okumayan insanlar telefonla arayıp olayı arka planını öğrenmek için bizden bilgi istiyorlar, biz de dilimizin döndüğü kadarı ile anlatmaya çalışıyoruz.

 

    Burada dikkatimi çeken husus nedir derseniz gönül isterdi ki şehrimizdeki siyasetçilerin tamamı bu konuyla ilgili basına beyan versinler ve olayın doğru olmadığını kamuoyuna açıklasınlar. Hatta ben şahsen il Başkanının yerinde olsaydım alırdım sağıma Vezir Hazretlerini, soluma Kayınçomla Erdoğan Tok’u Bakanı, Vekilleri de yanıma alarak bu işin partiye zarar vermek adına yapılan bir komplo olduğunu kamuoyuna duyururdum. Parti içi hesaplaşmalar veya hizipleşmeler bu olayın dışında tutulmalıydı, benzer sıkıntıüpğmleti çözmek daha kolay olacağı kanaatindeyim. Benim bugünlük söyleyecekkerim bu kadar kslın sağlıcakla bu atmosferde ne yaptları yaşamış birisi olarak rakiplerinizin avuçlarını nasıl ovuşturduklarını çok iyi bilen bir insanım. Ama inanın Allah’ın adaleti gün geliyor o avuçlarının içini ovuşturanları aynı sıkıntıyla baş başa bırakıyor, o yüzden bu olayda olayın muhataplarının dışında Allah kulunun ses çıkarmaması bana geçmişte yaşadıklarımı hatırlattı.

 

  Gelelim olayın perde arkasına bu iş neye benziyor biliyor musunuz hani Tonyalı adamı öldürmüş de Cenazesine gidip ağlamış ya bizim basın camiasının bir kısmının işi aynı bu pozisyonda. Yapılsın tezgâhın arkasında kimlerin olabileceği üç aşağı beş yukarı belli, buradaki kavganın temelinde Vezir Hazretlerinin oturduğu koltuğa oturma mücadelesinin olduğu belli. Ancak neden bu kadar erken bu yola başvurulmuş onu anlayamadım. Bazıları 16 Nisandan sonra Vezir Hazretlerinin görevden alınıp yerine atama yapacağını düşünerek böyle bir yola başvurmuş olabilirler ama bana göre bu yol yanlış bir yol olduğu kadar Vezir Hazretlerinin alınmasını düşünmek de hiç sağlıklı bir düşünce değil. Evet, Vezir Hazretlerinin son dönemi ama görevden alınmasının şu an için mümkün olacağını düşünmüyorum. Velev ki bu düşünceye sahip olanlar haklı olsalar bile bu yapılan hiç ama hiç etik bir davranış biçimi değil.

 

    Diyeceksiniz ki bu kanıya nerden vardın, bazı şeyleri bilmek için müneccim olmaya gerek yok, olayın içerisinde üç kişi var birisi Erdoğan Tok, diğeri Kayınçom bir diğeri de Yeşilyurt ailesi. Hikâyeyi yazan iyi bir senarist olmakla birlikte iyi bir siyasetçi olmadığı ortada. Kaçırıldığı iddia edilen kişi daha önce Havaalanından kaçırıldığı iddiaları tüm kamuoyu tarafından bilinmekte, nasıl oldu da anında bu iş yeşilyurt limanına kaydı anlamış değilim. Ayrıca Sakarya’dan buraya getirildi denilen adamı getirdiği iddia edilen kamyonlara sahip şirketin bu güzergâhta hiç işi olmamış, nasıl oldu da Sakarya Samsun arasında böyle bir nakliye işine girildi bunu da izah etmek gerekmekte.

 

   Tüm bu yalanlardan sonra bu işin arka planında olup biten nedir derseniz kanaatim şu ki bu işi tezgâhlayan siyasetçiler önce Rakip gördükleri Erdoğan Toku halledip ardından onun siyasi destekçisi olan Kayınçomu halledeceklerdi ama olay sadece onunla da sınırlı değildi bu ilin içerisine bu ekibin olmazsa olmazı olan Yeşilyurtları da koyarak olayı tümden halledeceklerdi. Bu işi yapanlar çok büyük paralar harcadıklarından eminim, ayrıca geçtiğimiz haftalarda İstanbullarda Cem küçükle poz veren bazı Samsunluları da göz ardı etmemek lazım. Sizce Bu insanların Cem küçükle ne işleri olabilir, hani derler ya düğün değil bayram değil eniştem beni niye öptü işte o minvalde bu insanların cem küçükle bu atmosferde ne yaptıklarını araştırıp ondan sonra düğümleri çözmenin daha kolay olacağı kanaatindeyim. Benim bugünlük söyleyeceklerim bu kadar kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR