BU İFTİRALARLA NEREYE KADAR?

BU İFTİRALARLA NEREYE KADAR?
Samsun'da yayın yapan ve kendisinin en çok okunan site olduğunu iddia eden bir internet sitesi, Havza ilçesi'nde Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce işleticiye verilen kaplıcalarla ilgili iftira içeren yazıları yayımladı.

İNCELEME YAPILDI

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bir işletmeciye verilen, İşletmeci tarafından Havza ilçesi'ndeki vakıf kaplıcalarının 15 yıl içinde eklentilerle tarihi binaya zarar verdiği iddiası üzerine mahkemeye verilmiş ve yapılan incelemede eklenti olan kısımların yıkılmasına karar verilmişti.

KORUMA KURULU KARAR VERDİ
Vakıf kaplıcalarının(hamam) ve maksem(su dağıtıcısı) dışındaki eklentilerinin kaldırılmasına Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan Karar çıkmasına rağmen taraflı ve yalan içeren yayın yapan bu sitenin arkasında kimlerin olduğunu vatandaş merak ediyor.

HALKI DA ALET ETTİLER
Havza halkının ağzından çıkmış gibi sitede yayımladıkları, " Havza halkı, kaplıcalarıyla ünlü ilçelerindeki tarihi binaların yok edildiğini ileri sürerek Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden binaların kurtarılmasını isteyip, neden çözemediler" şekinde ifadede bulunuldu.

İFTİRADA BULUNULDU
Trabzon Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu, Vezirköprü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar örneklerinden de anlaşılacağı üzere bu site taraflı bir yayın yaparak "Havza'dan Pis Kokular Geliyor" şeklinde iftirada bulunduğu, işletmecinin dava açacağı öğrenildi. Mehmet Hazinedar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.