Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

BU HASTALIĞI BİRLİKTE BİTİREBİLİRİZ

Aylardır bir salgınla mücadele içindeyiz.Bunaldık, sıkıldık ama alıştık gibi.Yakında bir sene olacak ve ne zaman biteceği de belli değil.Ama covit ile mücadeleden daha zoru insanlarla mücadele oldu bu süreçte.Çok dikkat edenlerin yanı sıra hiç yokmuş gibi davrananlar ya da umursamayanlar da var.

Daha önceki yazılarımda da yazdığım gibi ben bu salgının bilinçli olarak çıkarıldığına inananlardanım.Bu küresel dünya içerisinde bir plan dahilinde.Tabiki bu salgın yok,bu ölümler yalan,bu hastalığı ezer geçeriz değil.Önceleri haberlerden izlediğimiz hastalar şimdi çok yakınımızda.

Kız kardeşim hamile ve testi pozitif çıktı günlerdir evinde karantinada, çocuklarından ayrı bir odada, oğlu" ne olur anne bir sarılıp, öpeyim" diye  yalvarıyor.Aynı haberlerde izledigimiz gibi değil mi,ama bizler yaşıyoruz artık.Arkadaşlarımdan, akrabalarımızdan kimi evde geçiriyor bu hastalığı kimi hastanede.Allah şifa versin bütün hastalara inşallah.

Bu süreçte sürekli söylenen maske,mesafe ve hijyen.Ama hala maske takmamak için ısrar edenler var.Sıcak havada takmak daha zor kabul ediyorum ama yapılamayacak birşey de değil.Maske artık bizim evimizde, arabamızda, çantamızda eksik etmediğimiz bir malzeme oldu.

Bazılarının bilinçli ve sırf karşı gelmek için takmadığını,kavga çıkardığını düşünüyorum.Kime,neyi kanıtlamaya çalışıyorlar anlaması zor.Bu sadece bireyi etkileyen birşey değil ki tüm toplumu,en önce de yakınımızda sevdiğimiz insanları etkileyen bir olay.Çünkü en çok onlarla temas halindeyiz.

Sosyal medyada,haberlerde sık sık görüyoruz maske uyarısında bulunan polisle nasıl mücadele ediyorlar.Bir genci maskesiz görüyor polis"maske"diyor."Niye takmadın?", der gibi.Gencin verdiği cevap"nefes almak en doğal hakkım,bu hakkından mahrum kalmak istemiyorum."Şimdi o gence sormak lazım.

Diğer insanların da korkmadan nefes almak,senin taşıyabileceğin hastalıktan korunmak en doğal hakları değil mi? Devletin böyle bir durumda kendi halkını korumak için önlemler alarak, gerekli yasağı koymak ve buna uyulmasını beklemek en doğal hakkı değil mi? Sen bir yasağa uymuyorsan polisin ceza yazması en doğal hakkı değil mi?

Özgürlük bu ülkede maalesef yanlış anlaşılıyor.Senin özgürlüğün bir başkasının özgürlüğünü kısıtlıyor ise bu o insanın hakkına gasp olur.Kul hakkı olur.Benim bağışıklığım güçlü bir şey olmaz demeyle iş bitmiyor .Sana birşey olmaz ama senin anlamadan taşıdığın hastalık başkasını hastaneye taşıyabilir.Sürekli bunlar anlatılıyor ama anlamak istemiyorlar.Bencillik bu.

Asilik,babayiğitlik bize birşey kazandırmaz.Bizim yaşadığımız toplum içerisinde,bu toplumu oluşturan insanlara ve devlete karşı sorumluluklarımız var.Zor zamanlarda bencillik gibi de lüksümüz yok maalesef.Bu hastalığı birlikte kurallara uyarak anlatabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR