Bu Film Sizin Filminiz

BU FİLM SİZİN FİLMİNİZ

 

 

Hayat, seyredebileceğin en uzun metrajlı filmdir. Bu filmin yapımcısı, senaryo yazarı, yönetmeni, oyuncusu sensin.

Bu filmin yapımcısı sensin;

Hayat filminin konusunu, filmde yer alacak kişileri sen belirlersin. Herkes senin filminde yer alamaz. En iyi oyunculara filminde yer ver. Filmine karar vermeden önce iyi düşün, hedefini amacını belirle. Filminin başarısının sorumlusu da, başarısızlığının sorumlusu da sensin. Bu filme sen en büyük sermayeyi sen koyarsın. Kaybedersen, iflas edersin.

Bu filmin senaryo yazarı sensin yazarsın;

Filmindeki konunun nasıl işleneceğini, nerede, ne yapılacağına sen karar verirsin. Başkalarının görüşleri değil, senin görüşlerin filmin hikâyesini şekillendirir. Film sen nasıl istersen öyle başlar, sen nasıl istersen öyle devam eder, sen nasıl istersen öyle sonlanır. Senin hikâyene kimsenin müdahale etmesine izin vermeyebilirsin. Zaman zaman izlenme oranlarını artırmak için hikâyede esnek davranabilirsin.

Bu filmin yönetmeni sensin;

Aktörlerin, figüranların nasıl oynayacağına, filmin hangi mekânda çekileceğine, ışığın nerden geleceğine sen karar verirsin. Filmin gidişatını, izlenme oranlarını, başarılı olma ihtimalini artırmak senin elindedir.

Bu filmin oyuncusu sensin;

Herkes sana hayrandır. Senin oyunculuk kabiliyetin ne kadar yüksekse, filmin başarılı olma olasılığı o kadar yüksektir. Sen ön plandaki hareketsin. Düşüncelerin dışa yansıyan yanı sensin.

Okul yaşamı, hayat filminin yer aldığı bir sahnedir. Belki bu sahne, uzun metrajlı bir filmde kısa bir süreye sahiptir. Ama filmin unutulmaz sahneleri, filmin zihinlere kazındığı replikleri, izlenme ve başarılı olma ihtimalini artıran oyunculuk kabiliyetleri okul sahnesinde belirlenir. Okul sahnesi, filmin tamamını etkileyen en önemli sahnedir. Bu sahnede gerekeni hemen yapmazsan, filmini izlenme oranı düşecek, başarısız bir olacaktır. Filminin en iyi film Oscar ödülünü kazanması için çalış, yoksa en kötü film Oscar ödülünü almaktan başka şansın kalmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Yıldız Arşivi
SON YAZILAR