BU DA MI YALAN!

BU DA MI YALAN!
Samsun Büyükşehir Belediyesi 1.Başkan Vekili Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Turan Çakır...

Kurupelit Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Kurupelit Beldesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 18. Maddesi uyarınca Büyük Oyumca Köyünde İmar Uygulaması yaptırmış, Vatandaşlardan bazılarının parselleri yaklaşık 1 Kilometre uzağa kaydırılarak, Başkan Çakır'la aynı soyadını taşıyan Arif Çakır'a hisseli yaptığı, işlemin hukuksuz olduğu mahkemece onaylandı. 

BİRÇOK KİŞİNİN CANINI YAKTI
5747 Sayılı Kanunla Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde İlçe kurulmasına dair 06.03.2008 tarihinde yayımlanmasıyla  Atakum Belediyesi'ne bağlanan Kurupelit Belediyesi'nin o dönemlerde Belediye Başkanlığını yapan ve şu anda Büyükşehir Belediyesi 1. Başkan Vekili olan Turan Çakır, Belediye Başkanlığı döneminde yaptırmış olduğu İmar Uygulaması ile birçok kişinin canını yaktı.

YÜRÜTME DURDURULDU
Kurupelit Belediyesi'nin Büyükoyumca Köyünde yaptığı İmar Uygulamasında,8152 adada bulunan  2 parseli 1 kilometre uzağa kaydırılıp ayrıca Arif Çınar'a hisselendirilen mağdurlardan Şahsene Saymaz, Belediye Encümeni'nin 27.05.2005 günlü, 2005/46 sayılı kararına 1. İdare Mahkemesi'nde itiraz ederek Yürütmeyi durdurma kararı çıkarttı.

BİREYSEL YARAR SAĞLANDI
Samsun 1. İdare Mahkemesi 2007/1476 Esas No ile Yürütmeyi Durdurma İstemine Mahkeme, "Düzenleme bölgesindeki kamuya ait tahsis alanlarının müstakil olarak tahsis edilmesinin mümkün olduğu halde, ihtiyacı olmadığı halde Arif Çakır ile hisseli yapıldığı, kamunun zarara uğratıldığı ve bir takım kimselere bireysel yarar sağladığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu.

TEMYİZ TALEBİ REDDEDİLDİ
Kurupelit Belediyesi karara Danıştay Altıncı Dairesi'nde itiraz etti. Danıştay Altıncı Dairesi belgeleri Tetkik Hakimliğine gönderdi. Tetkik Hakimliği ile Danıştay Savcısı, temyiz isteminin reddi ve mahkeme kararının onanması gerekir yönünde kanaat belirtti. Danıştay Altıncı Dairesi de bu karara uyarak, temyiz talebini reddedip, 1. İdare Mahkemesi'nin kararını onayladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum