BU AKŞAM AKS TELEVİZYONUNDA...

BU AKŞAM AKS TELEVİZYONUNDA SİZLERLE BERABER GÜNDEMİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

            İnsan yaptığı işte samimi olup, biraz da disiplinli çalışırsa Cenabı Hak karşılığını veriyor. Şu ana kadar yaptığım hiçbir işte Mevla mahcup eylemedi. O"na ne kadar şükretsem, ne kadar hamd etsem azdır. Yıllar yılı aynı işi yapan insanlar başarılı olamazken bizim başarılı olmamız Allah"ın lütfü kereminden başka bir şey değildir. Hiç kimse ben yaptım, ben ettim demesin, çünkü geçmişte bunu diyenler hep helak olmuştur. Cenabı Hak ilmi isteyene, zenginliği ise istediğine veriyor. Malı verdiği onun hakkından gelemez veya şükrünü eda etmez ise onu elinden alıyor, şükrünü eda edip, gereği gibi harcayanlara ise ziyadesi ile veriyor.

            İçerisinde bulunduğumuz zaman diliminde birden çok farklı gelişmelere, farklı olaylara şahit olmaktayız. Son zamanlarda yaşadığımız en önemli sorunlardan birisi de "Küresel Kriz" olarak adlandırdığımız ekonomik sıkıntılardır. Bu sıkıntılar dünyada ilk kez mi yaşanıyor, yoksa bizden önceki ümmetler bizden çok daha fazla yaşamışlar mıdır bu sıkıntıyı? Her zaman söylediğim bir şey vardır. Kuranı Kerim ne tarih, ne sosyoloji, ne de üfürükçülerin yararlanacağı bir kitaptır. O her şeyi ile insanlığı aydınlatan, geçmişten günümüze yaşanan olayları tek tek bizlere aktarıp, o hatalardan ders almamızı emreden bir kitaptır. Ayrıca dünya ve ahret mutluluğumuz için bize gerekli olan her şeyi muhtevasında bulundurmaktadır. Yusuf aleyhisselamın yaşadığı olayları biraz irdeleyecek olursak, onun zamanında da 7 yıl kıtlık, 7 yıl bolluk yaşanmış, hatta Hazreti Yusuf"un bu konu ile ilgili yaptığı rüya yorumunu da hepimiz bilmekteyiz. İşte bu nedenledir ki Küresel Kriz bundan önce de vardı, bundan sonra da var olacaktır. Biz insanlar da varlıkla yokluk arasındaki farkı göreceğiz, zenginle fakirin, aç ile tokun halini daha iyi anlayacağız. Tulu emel olarak adlandırılan uzun emellerden ziyade geçimizle ilgili kısa vadeli çözümler üretip, asıl hayat olan baki aleme hazırlık yapmalıyız.

            Gelelim asıl konumuza nasip olursa bu akşam saat 21.00 de AKS televizyonunda televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Şakir Gürel Bey"le Eğrisiyle Doğrusuyla programında haftanın gündemini değerlendireceğiz.  Bu gündemde neler var diyecek olur iseniz geçtiğimiz bir hafta içerisinde şehrimizin ve ülkemizin önemli gündem maddeleri ne ise onu masaya yatıracağız. Zaten dün saat 12.00 de gün ortası haberlerde minibüsçülerin eylemini konuşmuş idik. Sanırım bu konuya yine biraz daha değineceğiz, çünkü bu olay çok önemli bir konu, şehir nüfusunun nerede ise tamamını ilgilendiriyor. Sadece şehrimiz sakinleri değil, komşu illerimiz Ordu, Amasya, Sinop illerini dahi ilgilendiren bir konu. Bu nedenle gündemimizdeki konulardan birisi şehir dışından gelen minibüslerin şehre alınmama konusu olacak. Bir başka konu uzun zamandır kamuoyu gündemini meşgul eden Atakum Belediyesi"ndeki işe alınan personel konusu, bir diğer konu yine uzun zamandan beri kamuoyunda tartışılan  Mediva Hastanesi konusu,yine şehrimizin öncelikli sorunlarından birisi olan Hafif Raylı konusu ve bununla ilgili önümüzdeki günlere yaşanması muhtemel sorunlar olacaktır. Bu arada siz değerli okurlarımızdan soru alınmayacağından şayet bahsedilmesini talep ettiğiniz bir konu var ise yazıya mail atarak bildirirseniz, gündemimize alabileceğimizi bilmenizi isteriz.

            Yapacak olduğumuz program daha ziyade sohbet havasında geçecek bir program olup, kişileri değil, olayları konuşacağız. Hedefimiz ülkemizin ve şehrimizin öncelikli sorunlarını tespit edip, çözüm yolları aramaktır. İşimiz birilerini öne çıkarıp, birilerini geriye çekmek olmadığı gibi, olayların gerçek tarafını ört-bas etmek de değildir. Olayları konuşurken nefsimizi ön plana çıkarmak yerine elimizi vicdanımıza koyup, olaylarla ilgili insanları yerden yere vurmayacağız. Sizin anlayacağınız işimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olacaktır. Bu anlamda tüm eleştirilere açık olduğumuzu da bilmenizi isteriz, zira bizler et ve kemikten yaratılmış, hata yapma olasılığı fazla olan beni ademiz. Peygamberler dahi hata yaparken, bizim de hata yapma payımızın olacağını bilmenizi istemekteyiz, ancak her şeyden önce şunu açık ve net bir biçimde ifade etmek istiyorum asla ve asla art niyetli değiliz, yapacağımız tüm yayınlarda yapıcı olacağımızı, sorunları tartışırken çözüm yollarını da araştıracağımızı bilmenizi isteriz. Bu arada Ak Parti de yaşanan son kongre ile ilgili düşüncelerimizi de gayet samimi bir biçimde sizinle paylaşacağımızı bilmenizi istiyorum. Bundan sonra her hafta Salı akşamları saat 21.00 de buluşmak üzere hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR