BÖYLE Mİ OLACAKTI?

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele veren Yılport Samsunspor lig lideri Sarıyer karşısında puan veya puanlar alabilmek için sahada yerini aldı. Ercan Yazıcı haricinde önemli bir eksiği bulunmayan kırmızı şimseklerin cezalı oyuncusu da bulunmamaktaydı. Bununla beraber Sarıyer karşısına tam kadro olarak çıktı. Bu maç çok önemli ve kritikti. Yılport Samsunspor, kazandığı takdirde arasındaki puan farkını 1 puana indirecekti. Kaybetmesi halinde ise liderle arasındaki puan farkı 7'ye çıkacaktı. Böylesine önem arz eden bir müsabakanın çok heyecanlı geçeceği ortada idi. Bu atmosferde maç başladı. Her iki takımda müsabakaya kontrollü ve birbirini tartarak başladılar. Ev sahibi Sarıyer taraftarlarının da desteğini arkasında alarak Yılport Samsunspor üzerinde baskı oluşturdu. Samsun'dan ve çevre illerden gelen muhteşem Samsunspor taraftarı da kendilerine ayrılan deplasman tribününde yerlerini almışlardı. 

Taner Taşkın yönetimindeki Yılport Samsunspor takımı maça 3'lü savunma düzeni 3-5-2 ile başladı. Ve çalışılmış bir duran top organizasyonunda dakikalar 17'yi gösterdiğinde Savaş Yılmaz'ın düzgün bir kafa vuruşuyla Yılport Samsunspor takımı 1-0 öne geçmiş oldu. Oynanan oyun Samsunspor adına oldulça olumluydu. Golden sonra da savunmaya çekilmeyen Samsunspor rakibi üzerinde baskısını sürdürdü. Ancak final paslarında yapılan tercih hataları ve kötü vuruşlar 2.'nci golü getirmedi. Yılport Samsunspor ilk yarıyı bu vaziyette bitirmek için kontollü oyuna devam ederken ilk yarının sonlarına doğru sahada bir gerginlik oluştu. Rakip taraftarlarının baskısı hakem üzerinde baskı unsuru olmasına rağmen hakem maçı genelde iyi yönetti fakat çok ucuz sarı kartlar vermesi de maça damgasını vurdu. Bu vaziyetle maçın ilk yarısı 1-0 Samsunspor üstünlüğüyle sona ermişti.

İkinci yarıya iyi başlayan yine Samsunspor oldu. Sarıyer stadı bugüne kadar böyle bir doluluk görmemiş bu maça oldukça büyük ilgi vardı. Sarıyer taraftarları her türlü hırçınlığı ve baskıyı 2.yarıda da devam ettirdiler.Yılport Samsunspor taraftar baskısına rağmen sakin futbol oynayarak bu maçı kazanmak istiyordu. Saha içinde oldukça çetin geçen mücadelede hakem sarı kartları peşi peşine çıkartarak oyunu dengelemeye çalıştı.Kırmızı şimşekler Sarıyer ataklarını orta sahada keserek kontra ataklarla 2.golü ararken dk.78'de Enes İslam İlkin oyundan alınarak yerini Şahin Şafakoğlu'na bıraktı. Maç sertlikle devam ederken dakika 80'de rakip Sarıyer'den Özgür Çelik kırmızı kart ile oyundan atıldı.ve Sarıyer 10 kişi kalmıştı ki Taner Taşkın Dk. 84'te İlyas Kubilay Yavuz'u çıkartırken 2.santrfor olarak Muhammet Beşir'i oyuna dahil etti. Bununla birlikte Muhammet Beşir kontra ataklara çıkarken top kaybederek rakibe fırsat verilmesine neden oldu. Maçın sonlarına doğru kondisyonu düşen Samsunspor, Sarıyer'den Alim Harlak'ın 3 oyuncuyu geçerek ceza yayının üzerinden yaptığı vuruşa engel olamadı. Ve savunmamıza çarpan şut kalemizde gol oldu. Ve maç bundan sonra oldukça sertleşti. Her şeye rağmen, Samsunspor maç boyunca Sarıyer'e üstünlüğünü gösterdi ve kolay lokma olmadığını ligin en iyi takımı olduğunu bir kez daha ispat etti. Özellikle kaleci Ahmet'i es geçemeyeceğim, en az 4 kritik şutu kurtararak kalemizi kapattı. Maçta maalesef 2 puanı Sarıyer'de bıraktık. Beraberlikle biten maç oyuncularımızı ve taraftarlarımızı üzse de oynanan futboldan genel olarak memnundular. 

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR