Botoks Uygulamasına Dair Merak Edilenler

Botoks Uygulamasına Dair Merak Edilenler
Yüzümüz kişiliğimizi yansıtan ve bizi anlatan en önemli bölgemizdir. Konuşurken, hatta yazı yazarken bile mimiklerimizi kullanır ve anlatmak istediğimizi ifadelerimize de yansıtırız…

Yüzümüz kişiliğimizi yansıtan ve bizi anlatan en önemli bölgemizdir. Konuşurken, hatta yazı yazarken bile mimiklerimizi kullanır ve anlatmak istediğimizi ifadelerimize de yansıtırız… Gün içinde kullandığımız bu mimikler yüzümüzde çizgilerin belirmesine sebep olmaktadır. Eski yıllarda yüzümüzde oluşan bu çizgilerden cerrahi operasyonlarla kurtulabilirken, botoks sayesinde bıçak altına yatmadan yüzümüzdeki çizgilere veda edebiliriz…

Botoks Nedir?

Botoks, yüzümüzdeki kasların kullanımına bağlı oluşan çizgilerin hafifletilmesi ya da tamamen yok edilmesini sağlayan bir tedavidir. Kas gevşetici özelliğe sahip olan botulinum toksin ve clostridium botulinum dan elde edilen bir formüle sahiptir. Bu etken maddeler botoks formülü ile kaslara enjekte edilmektedir. Bu enjekte işlemi sonrasında kaslar ve sinir arasında etkileşim kısa süreliğine engellenmektedir, bu sayede yüzde oluşan ince çizgiler yok edilmektedir. da en çok göz çevresi, kaş arası, boyun ve kaz ayakları dediğimiz bölgelere uygulanmaktadır.

Botoks Nasıl Uygulanır ve Riskleri Var Mıdır?

Botoksun hangi bölgeye uygulanacağı belirlendikten sonra bu bölge temizlenmektedir. Belirlenen ve temizlenen bölgeye ince uçlu iğnelerle botoks formülü enjekte edilmektedir. Uygulama süresi 10 dakika gibi bir süre olup, tek seans ile istenilen sonuç alınmaktadır.

Uzman hekimler tarafından botoks uygulamasının yapılması önem teşkil etmektedir. Botoks Ankara için mutlaka uzman hekimler, doğru merkezler tercih edilmelidir, istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak ve sağlığınızı tehlikeye atmamak için mutlaka güvenilir merkezleri tercih etmelisiniz. Bu önemli duruma dikkat ettikten sonra botoks güvenli ve kolay bir tedavi yöntemidir. Uygulama sonrasında hafif kızarıklık ve morarma gibi yan etkiler yaşanabilir, ancak bu durum 24-48 saat içinde ortadan kaybolmaktadır. Bu sebeple botoks için risksiz bir yöntem demek mümkündür.

Botoks Kimlere Uygulanabilir?

On sekiz yaşından Yetmiş yaşına kadar herkes botoks uygulamasından yararlanabilmektedir. Mimiklerin sebep olduğu ya da yaşlanmayla ortaya çıkan çizgilerden kurtulmak isteyen hem kadın hem de erkekler bu yöntemi güvenle tercih edebilirler.

Mutsuz ve Yaşlı İfadenizle Vedalaşın! | Estenik

Botoks Sonuçları Ne Zaman Ortaya Çıkar ve Ne Kadar Sürer?

Kaslara enjekte işlemi yapıldıktan sonra botoksun etkisi 3-4 gün içinde kendini göstermeye başlamaktadır. Kesin sonuç için 10-14 gün beklenmelidir. Bu süreler kişilere göre farklılık gösterebilir, aynı şekilde 4-6 ay kalıcılık sağlaması da kişiye göre farklı olabilmektedir. Kalıcılık sağlanan süre sonunda cilt eski haline dönmektedir, çizgilerde artış ya da azalma olmamaktadır. Tekrarlanabilir olması sayesinde botoks uygulamasını yineleyerek etki süresini de uzatmak mümkündür.

Botoks Tedavi Amaçlı Kullanılıyor Mu?

Botoks sadece kozmetik alanında değil tedavi amacıyla da uygulanmaktadır. Kozmetik ile başlayan botoks serüveni, alınan memnun edici sonuçlarla tedavi içinde kullanmaya başlanmıştır. Aşırı terleme sorunu ve migren gibi hastalıkların tedavisinde botoks uygulanmaktadır.

Yüzümüzdeki ince çizgilerden kurtulmak, daha canlı ve parlak bir cilde sahip olmak için cildimize iyi bakmamız gerektiğini unutmamalıyız. Yaşınızın verdiği değişimle yüzünüzdeki değişiklikler sizi mutsuz hissettiriyorsa Botoks Ankara ile sizde daha genç görünebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.