Botoks Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Botoks Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Botoks, kırışık oluşumunun devam etmesini engelleyen ve var olan kırışıklıkların giderilmesini, bu bağlamda görünümün iyileştirilmesini sağlayan bir işlemdir.

Botoks, kırışık oluşumunun devam etmesini engelleyen ve var olan kırışıklıkların giderilmesini, bu bağlamda görünümün iyileştirilmesini sağlayan bir işlemdir. Bu işlem ile kırışıklıklardan uzak, daha gergin, daha genç ve daha sıkı bir cilt yapısına sahip olmak mümkün hale gelmektedir. İşte gençliğin ağrısız sırrı botoksa dair bilinmesi gereken her şey!

Botoks Nedir?

, botulinum sıvısının deri altında enjekte edilmesi aracılığı ile yapılan bir gençleştirme işlemidir. Bu işlem ile ciltteki sinir kasları adeta devre dışı bırakılarak kırışıkların yok olması sağlanmaktadır. Genel olarak etki oranı yüksek olan botoksun beklenen etkiyi karşılamadığı durumlar da vardır. “Botoks yaptırdım ama bir etkisi görmedim.” Diyenler için bu durumun nedeni ise aşağıda verildiği gibidir.

  • Botoks genel olarak etki oranı yüksek bir işlemdir. Buna rağmen “işe yaramadı” diyenlerin işlemi profesyonel kişiler tarafından yaptırmamaları sebebi ile etki görmemiş olmaları muhtemeldir. Bunun temel nedeni ise botulinum maddesinin doğru dozda kullanılmamış olmasıdır. Bir diğer neden ise fala seyreltilmesidir.
  • Bazı uzak doğu ülkelerinden, fiyat olarak uygun olması sebebi ile botoks getirten kişiler vardır. Bu kişilerin getirdikleri maddelerdeki botoks oranı ise oldukça düşüktür. Bu sebeple söz konusu işlemin etkisinin düşük olması muhtemeldir.
  • Botoks sıvısının yanlış kas grubuna uygulanmış olması da etki göstermemesinin bir diğer nedenidir. Bu hata ise ancak has anatomisine tam olarak hakim olmayan kişiler tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple işlemde “profesyonellik” her zaman ön planda tutulmalıdır.
  • Botoks maddesinin temel olarak soğuk ortamlarda korunmuş olması gereklidir. taşınma esnasında veya diğer nedenlere bağlı olarak soğukluğunu kaybeden botoks maddesinin moleküllerinin dağıldığı, bu sebeple de etkisini yitirdiği görülmektedir.

Yukarıda verilmiş olunan bilgiler, işlemde profesyonelliğin ne denli önemli olduğunun en net kanıtıdır. Profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirilmeyen işlemlerin etki oranı oldukça düşüktür. Bu bağlamda işlem sonrası dikkat edilmesi gereken unsurlara dikkat etmemek de işlemin etkisini yitirmesi için  yeterlidir. Botoks sonrası dikkat edilmesi gerekenler ise aşağıda listelenmiş şekildedir.

Botoks Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Botoks yaptırmış olan kişilerin işlem sonrası ilk 24 saatte spor yapmamaları gereklidir. Bunun sebebi, işlem sonrası oluşması muhtemel olan ödemdir. Çünkü spor yapmak, düşük boyutlarda var olan ödemin boyutunu arttıracaktır.
  • Botoks yaptırıldıktan sonraki iki gün hamam, sauna gibi yerlere gitmekten kaçınılmalıdır. Sıcak su ve buhar banyosundan özellikle uzak durulmalıdır.
  • Botoks yaptırmış olan kişilerin, işlem sonrası kuaföre gitmeleri önerilmemektedir. Mecbur kalan kişilerin ise kaç aldırmamaları gereklidir.
  • Botoks işleminin yapıldığı gün doktor tarafından verilen krem dışında hiçbir şey kullanılmamalıdır. Cilt bakım ürünlerinin kullanımına özellikle ara verilmelidir. Bu ara, 7 gün ile sınırlıdır.
  • Bilindiği üzere havuzdan kaynaklı enfeksiyon kapma ihtimali oldukça yüksektir. Bu sebeple botoks yaptıran kişilerin işlem sonrası en az 3 gün havuza girmemeleri gereklidir.
  • Ağız çevresinde bulunan çizgilerden ya da nazolabial çizgilerden rahatsız olup botoks yaptıran kişilerin aynı dönemde diş tedavisi yaptırmaları doğru değildir. çünkü diş tedavisi yapılırken ortaya çıkacak en ufak bir iltihap, ağız çevresini de etkileyecektir.
  • İşlemi yaptıran kişilerin ilk 3 gün yüksek yastık kullanmaları ve yüz üstü yatmaktan kaçınmaları gereklidir. Ayrıca cildi sıkıştıracak, yoracak herhangi bir işlem de yapılmamalıdır.
  • Güneş kremi, genel olarak da düzenli kullanılmalıdır. Ancak bu dönemde güneş kremi kullanımına özellikle dikkat edilmelidir.

Uzman denetiminde, tamamen güvenilir bir botoks yaptırmak isteyen kişilerin Botoks Doktoru ile linki üzerinden iletişime geçmeleri mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.