Boşanma Sürecinde Avukatların Etkin Rolü

Boşanma Sürecinde Avukatların Etkin Rolü
Mahkeme salonlarının baş davalarından biri olan boşanma davaları, son yıllarda hızlı bir şekilde artmasıyla boşanma avukatlarına olan talepte doğru oranda artmaktadır.

Mahkeme salonlarının baş davalarından biri olan boşanma davaları, son yıllarda hızlı bir şekilde artmasıyla boşanma avukatlarına olan talepte doğru oranda artmaktadır. Her davada olduğu gibi boşanma davalarında da avukatların üstlendiği rol büyük önem taşımaktadır. Özellikle çoğu boşanma davaları çekişmeli olarak gerçekleşmektedir. Çiftlerden birinin boşanmak istememesi süreci en çok etkileyen konulardan biridir.

Bu süreci davacının lehine çevirmesi için devreye girmektedir. Boşanma avukatı, davacının davasının lehine sonuçlanması için bir takım delillerin toplanmasını ve davacının haklarının kanunen tespit edilmesini sağlamaktadır. Davacının haklarını sonuna kadar kanunlar önünde savunmaktadır. Bunun yanı sıra boşanma avukatları, aynı şeklide davalının da hakkını savunarak suçlamalara karşı savunmaktadır.

Boşanma Davasında Çiftlerin Anlaşmalı Boşanması

Mahkeme salonlarında en kısa sürede sonuçlanabilecek davalar arasında anlaşmalı boşanma davaları gelmektedir. Çünkü anlaşmalı boşanma davalarında davalı ve davacı kendi arasında uzlaşmaya vararak her iki tarafında boşanma isteğinde bulunmasından dolayı genellikle tek celsede sonuçlanan davalardır.

Anlaşmalı boşanma davalarında avukatlar anlaşmanın hazırlanmasında ve mahkemenin tek celsede sonuçlanmasında etkin rol alırlar. Sizde anlaşmalı boşanma davanız da tek celsede sonuçlanmasını istiyorsanız Mil Hukuk sitesinin avukatlık hizmetinden faydalanabilirsiniz. Anlaşmalı boşanma davalarında velayet ve mal paylaşımı gibi detaylarda yer almaktadır. Bu detaylarda dâhil olmak üzere her iki taraf anlaşarak mahkeme sonucunda boşanmaktadırlar.

Boşanma Davasında Çiftlerin Çekişmeli Boşanması

Mahkeme salonlarında en uzun sürede gerçekleşen davalardan biri olan çekişmeli boşanma davaları çiftlerin anlaşmaya varamamasından dolayı ve birbirleri hakkında iddia edilen suçlamaların kanıtlanması istenildiğinden dolayı davalar uzayabilmektedir. Her boşanma davasının uzama süresi davanın konusuna göre değişmektedir. Çekişmeli boşanma davalarında hem davalının hem de davacının avukatlarının savunmaları oldukça önemlidir.

Davaların kazanılmasında avukatlara çok iş düşmektedir. Davalı ve davacının avukat seçimini doğru yapması ve tecrübeli bir boşanma avukatıyla çalışması davanın seyrini değiştirebilmektedir. Siz de seçerken daha önceki davalardaki başarısını ve tecrübesini dikkate almanızda görülen boşanma davanız için önem teşkil etmektedir.

Boşanma Avukatlarının Ücretleri

Davaların sonuçlanmasında ve avukatların savunduğu müvekkilinin davanın lehinde sonuçlanmasında avukatlar etkin rol almaktadır. Boşanma davalarında her davada olduğu gibi değişkenlik göstermektedir. Özelikle savunma durumlarında ve iddiaların olduğu davalarda ücretler artış göstermektedir. Hukuk ve danışmanlık şirketlerinin ve avukatların davalarda ki talep ettiği ücretlerin hepsi birbirinden farklıdır.

Avukatlar davalı veya davacı olan müvekkilinin önce davasının detaylarını incelenmektedir. Davanın zorluğuna ve kolaylığına göre fiyat vermektedir. Bunun yanı sıra dava görülürken beklenmedik iddialar ve deliller davanın seyrini değiştirdiği zaman, avukatlar ekstra savunmalar yapmakta celseler uzamaktadır. Buda dolaylı olarak tekrar bir fiyat verilmesine sebep olmaktadır. Türkiye’nin en tecrübeli avukatlarının yer aldığı Mil Hukuk  sitesinden çok uygun fiyatlarla hizmet alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.