Boşanma sayısı suç oranı ile ilgili

Boşanma sayısı suç oranı ile ilgili
Liv Hospital Samsun, Evlilik ve Terapi Uzmanı Psikolog Enise Öziç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, aralarında Samsun’un da bulunduğu geçimsizlik nedeniyle boşanma oranlarının en yüksek olduğu 12 il içinde olduğunu belirtti.

GEÇİMSİZLİĞİN BİRÇOK NEDENİ VAR

Öziç, geçimsizliğin çok geniş bir konu olduğunu, altında maddi ve manevi sorunlar, kıskançlıklar, eşlerin birbirlerini değersizleştirmesi, saygı duymaması, birbirlerine ilgisinin kalmaması, evlendikten sonra eşlerden birinin kendini sürekli geliştirip diğerinin yerinde sayması sonucu ortaya çıkan farkların bunlardan bazıları olduğunu söyledi.

BOŞANMA ORANI SUÇ ORANI İLE İLGİLİ

Öziç, “Samsun gelişmekte olan bir il. Metropol olma yolunda toplumun her alanında yaşanan sıkıntılar evlilikte de yaşanıyor. Boşanma sayısının çokluğu toplumdaki suç oranı ile de alakalı” dedi.

EŞLER DEĞİŞMİYORSA SORUN OLUYOR

Öziç, evlilik öncesi danışmanlık sisteminin Türkiye’de oturması gerektiğini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının pilot iller aracılığıyla bu sistemi oturtmaya çalıştığını belirterek şunları söyledi: “Gerek evlilik öncesi gerekse de evlilik sırasında yaşanan romantik körlük dediğimiz yani aklı tamamen devre dışı bırakılarak yaşanan romantizm evlilikleri ve ilişkileri bitirmenin çok ciddi nedeni. Bir de evlilik öncesi eşlerden birinin diğerinde gördüğü kusuru değişir ya da ilerde değişir gibi ötelemesi de ilerde sorun çıkartır. Bu kusur için destek almak lazım buna rağmen eşler değişmemekte ısrar ediyorsa ya da değişemiyorsa bu ilerde mutlaka sorun haline gelir.”

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum