Boşanma Dilekçesi

Boşanma Dilekçesi
Evli çiftlerin boşanabilmek için aile mahkemesine vermiş oldukları dilekçeye boşanma dilekçesi denilmektedir. Hukuk-ag.com boşanma avukatları aracılığı ile dava dilekçelerini hazırlamaktadır.

Evli çiftlerin boşanabilmek için aile mahkemesine vermiş oldukları dilekçeye boşanma dilekçesi denilmektedir. Hukuk-ag.com boşanma avukatları aracılığı ile dava dilekçelerini hazırlamaktadır. Usulüne uygun olarak hazırlanmış olan dava dilekçesinin adliyeye verilmesi ile boşanma dava süreci başlamış olmaktadır.

Boşanma süreci, oturma izni süreçlerinden farklı olarak yürütülmekte ve çoğu zaman yorucu ve oldukça yıpratıcı bir dönemin kapısını aralamaktadır. Bu neden ile boşanma aşamasında olan çiftler uzman bir avukattan destek almalıdır.

Boşanma dava dilekçesinde belirtilen maddeler kesinlikle kanuni temellere dayanmalıdır. Hukuki açıdan sorun teşkil edecek olan maddeler dava dilekçesinden çıkarılmalıdır. Gerekli görülmesi halinde mevzuatlara uygun bir şekilde düzenlenmiş olan Boşanma dilekçesi örneği incelenerek bilgi sahibi oluna bilinir. Hukuk-ag.com boşanma avukatları boşanma dava dilekçesinin doldurulması da dahil olmak üzere tüm süreç hakkında müvekkillerine bilgi vermektedir.

Boşanma Dava Dilekçesi ve Maddeleri

Boşanma dava dilekçesinde belirtilen tüm maddeler doğru olmalıdır. Belirtilen maddeler gerekli görülmesi halinde deliller ile desteklenmelidir. Yanlış bilgiler doldurulmuş olan dilekçe ile yapılan başvurularda aleyhte kararlar çıkabilmekte ve hak kayıplarına yol açabilmektedir. Usulüne uygun olarak bildirilen davalarda, yargıla sırasında ispat edilirse, talepler kabul edilebilir ya da reddedilebilmektedir. Tüm bu nedenler ile uzman avukat ile davalara katılmak son derece önemlidir. Avukatın tecrübeli olması da davaların seyri açısından önem arz eder. Nasıl ki miras avukatı, miras hukuku alanında tecrübeye sahip ise boşanma avukatı da aile hukuku alanında bilgi ve tecrübe sahibidir. Hukuk-ag.com aile hukuku alanında tecrübeli ve uzman avukatları aracılığı ile hizmet sağlamaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.